Canarische Eilanden verlagen beperkingen tot alarmniveau 1

Canarische eilanden verlagen beperkingen, vergadering gobierno

Canarische Eilanden versoepelen verder door de beperkingen te verlagen tot die van alarmniveau 1

Maatregelen opgeschort vanaf 26 maart tot 30 april 2022

De Canarische Eilanden schorten alle beperkingen op vanaf zaterdag 26 maart tot zaterdag 30 april 2022. De opschorting geldt voor alle eilanden.

Lees het volledige artikel met uitleg over de indicatoren en de beperkingen.

De nieuwe maatregelen, die zullen worden bekendgemaakt in de Staatscourant van de Canarische Eilanden (BOC), zullen van kracht zijn vanaf maandag 7 maart 00u00 en tot zaterdag 30 april 24u00, altijd met de mogelijkheid om een verlenging goed te keuren indien dat nodig wordt geacht, afhankelijk van de ontwikkeling van de epidemiologische en gezondheidsgegevens.

De regering van de Canarische Eilanden heeft tijdens de vergadering van donderdag 3 maart beslist om verder te versoepelen en dit na de laatste maatregelen die 15 dagen geleden werden goedgekeurd.

De overeenkomst heeft betrekking op de algemene capaciteit, zowel buiten als binnen, alsook op culturele en sportieve activiteiten, die in beide gevallen op alle eilanden op 100% is vastgesteld, zoals dat ook het geval is voor de alarmniveaus 1 (groen), 2 (oranje) en 3 (rood).

De uitvoerende macht neemt deze nieuwe overeenkomst aan met de belofte dat zij, waakzaam en voorzichtig zal blijven bij het bijstellen van de maatregelen, zoals reeds in alle autonome gemeenschappen gebeurt.

De Raad van Bestuur stemt in met deze wijziging naar aanleiding van het verslag van het directoraat-generaal Volksgezondheid, waaruit de neerwaartse trend blijkt van de indicatoren voor de opsporing en bewaking van COVID-19.

Het gedrag van de zesde golf, gekenmerkt door de Omicron-variant, heeft geleid tot veranderingen in de overdracht, de evolutie en de impact van COVID-19 en bijgevolg in de indicatoren die voor het toezicht moeten worden geanalyseerd.

Nieuwe maatregelen vanaf 7 maart 2022

De nieuwe tijdelijke maatregelen die vanaf komende maandag van kracht zullen zijn op de eilanden met de alarmniveaus 1, 2 en 3, zijn:

Algemene capaciteit: 100%, zowel binnen als buiten.

Culturele activiteit: de maximumcapaciteit, ongeacht of deze al dan niet als een massa-evenement wordt beschouwd, bedraagt 100% in zowel open als gesloten ruimten.

Publieksvoorstellingen: culturele, recreatieve, vrijetijds- en amusement, met inbegrip van sportactiviteiten, die sporadisch plaatsvinden op andere plaatsen dan die welke bestemd zijn voor de gebruikelijke uitoefening van een dergelijke activiteit, hebben een maximumcapaciteit van 100% zowel buiten als binnen, en ongeacht of het publiek staande of zittende blijft, en ook als er voedsel wordt genuttigd.

Federale en niet-federale, professionele en niet-professionele sportbeoefening: deze is zowel buiten als binnen toegestaan, waarbij de onderlinge afstand van 2 meter zoveel mogelijk in acht moet worden genomen. Het aantal deelnemers wordt beperkt door de specifieke reglementen voor elke sport.

Trainingen, wedstrijden en sportevenementen: de capaciteit van het publiek zal 100% bedragen in zowel open als gesloten ruimten en de maatregelen voorzien in de Overeenkomst van de Interterritoriale Raad van het Nationaal Gezondheidssysteem van 16 februari 2022 betreffende maatregelen voor massale sportevenementen, met inbegrip van die van de Liga Beroepsvoetbal en de Liga ACB, zullen worden toegepast.

Kinder- en jeugdkampen: De capaciteit mag 100% bedragen voor zowel openlucht- als overdekte activiteiten.

Kamperen, schuilplaatsen, niet-sociale herbergen en kampen met overnachting: Kamperen is niet toegestaan, behalve op de daarvoor bestemde plaatsen en de kampeerzone moet worden afgebakend met inachtneming van de veiligheidsafstand. Bij overnachtingen moet een afstand van 2 meter tussen bedden, stapelbedden of personen worden gewaarborgd en moet dwarsventilatie met buitenlucht worden gehandhaafd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Dag Monique,

  Op deze pagina lees je de reisvoorwaarden, wordt regelmatig aangepast:
  https://www.tenerifevakantie.com/vertrek-tenerife-voorbereiden/.

  Momenteel dus geen PCR-test als je een geldig Covid-certificaat hebt.

  Volg bovenstaande pagina voor eventuele wijzigingen tegen april.

  De pagina “Canarische Eilanden verlagen beperkingen tot alarmniveau 1”, gaat over de maatregelen op de Canarische eilanden zelf.

  Fijne vakantie,
  GuyH

 2. Monique schreef:

  We gaan in april naar Tenerife, Ik kan uit de link die gestuurd is bovenaan niet opmaken of je nou nog een pcr test moet doen tegen die tijd?
  Of dat je zoals vroeger gewoon naar binnen kan reizen.

 3. Haesevoets Valère schreef:

  Wij vertrekken met 32 personen naar Tenerife vanuit Zaventem op 19 maart 2022; moet het FCS-formulier nog ingevuld worden als we Spanje binnenkomen op 19 maart 2022?

Ook interessant om weten…