Degusta.me Adeje

Degusta.Me Adeje 2023

Ontdek het Culinair festijn Degusta.Me Adeje

In de maand november staat Adeje in het teken van gastronomie met de XIV-editie van de Degusta.me Proeverijen. Deze initiatief wordt ondersteund door de gemeente Adeje, vanuit de afdeling Economische Ontwikkeling en Werkgelegenheid, onder leiding van Mercedes Vargas Delgado, de locoburgemeester, en Alberto Álvarez Jiménez, de wethouder.

Nieuwe hoogtepunten dit jaar

Dit jaar brengt Degusta.me enkele opwindende vernieuwingen, waaronder een ’treindienst’ voor de Tapa Route, die tot doel heeft de mobiliteit van mensen naar de deelnemende etablissementen te vergemakkelijken.

Ook zijn er professionele workshops georganiseerd door gerenommeerde chefs, zoals Andrea Bernardi en Fernanda Fuentes Cárdenas van restaurant Nub in Costa Adeje (Bahia del Duque), dat een Michelin-ster heeft.

Daarnaast kun je leren van Koldo Royo, een populaire chef-kok met meer dan een miljoen volgers op TikTok. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op www.adeje.es.

Een smakelijk programma

Het culinaire festijn begint dit weekend met de XVII-editie van de Honingbeurs van Tenerife op 4 en 5 november op de Plaza Salytien, Costa Adeje. Georganiseerd door APITEN, biedt de beurs proeverijen en de mogelijkheid om lokale honing onder de Denominación de Origen (D.O.) ‘Miel de Tenerife’ te kopen.

Je vindt er ook producten uit de primaire sector, ambachtelijke producten, kinderworkshops, honingproeverijen en lezingen over bijenteelt. Bovendien wordt er een fototentoonstelling gehouden. De toegang is gratis en de openingstijden zijn van 10u00 tot 18u00 op zaterdag 4 en van 10u00 tot 15u00 op zondag 5 november.

Tapa Route Adeje met “trein-dienst

Een hoogtepunt van Degusta.me 2023 is de Tapa route, die plaatsvindt van vrijdag 17 tot zondag 26 november. Deze initiatief omvat de deelname van vijftien verschillende etablissementen die elk een speciale tapa hebben gecreëerd waarmee ze strijden voor de titel van Beste Tapa, beoordeeld door de mensen die ze proeven.

Dit jaar heeft de gemeente ook een ’treindienst’ gelanceerd voor een handige ronde langs alle deelnemende locaties.

Workshops en Proeverijen

Het Degusta.me 2023-programma omvat diverse culinaire workshops voor professionals, volwassenen en kinderen. Onderwerpen variëren van sushi en hamburgers tot smaken uit de Macaronesische keuken.

Daarnaast zullen er gastronomische degustaties plaatsvinden, waaronder wijn, ambachtelijk bier en chocolade. Speciale aandacht wordt besteed aan workshops gericht op zoete lekkernijen, passend bij de komende feestdagen.

Food Truck-festival

Foodtruck Costa Adeje

Op 24 en 25 november kun je genieten het FoodTruck festival, van een ongewone culinaire ervaring in een sfeer van muziek en entertainment.

Foodtrucks zullen een verscheidenheid aan gerechten aanbieden op de Plaza Salytien, van 18u00 tot 23u00 op vrijdag en van 13u00 tot 23u00 op zaterdag.

Afsluitend Gastronomisch Festival met wijnen en bieren

De XIV-editie van de Degusta.me 2023 wordt afgesloten met het Gastronomisch Festival op zaterdag 2 december 2023, van 16u00 tot 01u00, op de Calle Grande en het Plaza de España te Adeje.

Dit evenement is gratis toegankelijk, en je kunt tickets en de ‘COPA DEGUSTA.ME’ (je persoonlijk wijnglas) kopen bij de gastronomische kraampjes. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met het Consejo Regulador Denominación de Origen de Abona.

Het festival biedt voor elk wat wils, met een gevarieerd aanbod van gastronomische opties, van de beste wijnen uit de regio tot ambachtelijk bier. Daarnaast zijn er optredens van La Chalana en Los Coquillos, samen met activiteiten zoals een dinosaurusparade en een kinderspeeltuin.

Dit evenement is geschikt voor alle leeftijden en biedt de perfecte gelegenheid om de culinaire diversiteit van Adeje te ontdekken en te genieten van heerlijke gerechten en wijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…