Wijn uit Taganana behaalt 100 punten van Parker

Wijn uit Taganana Tenerife - groep Envínate

Wijn uit Taganana schrijft geschiedenis met hoge Parker-score

Het behalen van 100 punten in de Parker-gids is de ultieme droom voor elke ambitieuze wijnmaker. Slechts een select gezelschap van Spaanse wijnen heeft echter het privilege om op deze prestigieuze lijst te pronken met de hoogst mogelijke waardering.

De nieuwste toevoeging aan deze exclusieve lijst is de Envínate Táganan Parcela Margalagua uit 2021, een wijn die is voortgekomen uit druiven geteeld in Taganana (Tenerife). Deze bijzondere prestatie is te danken aan de vakkundige hand van de Grupo Envínate, een gevestigde naam die al geruime tijd schittert met zijn wijnen in de vermaarde gids, opgericht door de Amerikaanse wijnkenner Robert Parker.

De meest complete wijn: Táganan Parcela Margalagua 2021

De gids benadrukt dat de Táganan Parcela Margalagua, beoordeeld door de criticus van die publicatie, Luis Gutiérrez, tijdens een proeverij van alle jaargangen van 2012 tot 2022 “de meest complete en gebalanceerde wijn is, met meer diepgang en frisheid dan welke andere dan ook.”

Luis Gutiérrez merkt ook op dat deze rode wijn accenten van zeer verse vruchten en bloemen onthult. “Het is een complexe, genuanceerde en diepe wijn met een Bourgondisch profiel, met zeer fijne tannines en een zijdezachte textuur. Het laat subtiele vulkanische mineraliteit zien, waarbij de rode kleur van de vulkanische bodems en de invloed van de nabijgelegen oceaan naar voren komen,” verklaart hij.

Het succes van Envínate: vriendschap en passie voor wijn

Het Envínate-wijnproject is in 2004 ontstaan uit de vriendschap van vier jonge wijnliefhebbers die oenologie studeerden aan de Miguel Hernández Universiteit in Elche. Ze hadden een duidelijk doel voor ogen: persoonlijke projecten aangaan, wijnen maken die hen bevallen en vooral geloven in wat ze doen. Ze begrepen dat het tegenovergestelde alleen maar kortetermijnwinsten zou opleveren en honger naar morgen zou veroorzaken..

Triomfen in de gids: een overzicht van het succes

Naarmate de jaren vorderden, heeft de Envínate-groep bestaande uit deze vier vrienden, de Tenerifiaanse Roberto Santana, de Murciaanse Laura Ramos, de Galicische Alfonso Torrente en de Albaceteaan José Ángel Martínez, niet alleen hun vakmanschap bewezen in Taganana, maar ook in Santa Úrsula, La Orotava en Santiago del Teide, evenals op andere plaatsen op het Iberisch schiereiland.

Hun wijnen worden zeer gewaardeerd in de wijnwereld en ontvangen lof in diverse gidsen. De Envínate-groep heeft keer op keer bewezen dat hun toewijding en passie in hun wijnen tot uiting komen.

Het succes van Grupo Envínate is niet alleen te danken aan hun vakmanschap, maar ook aan hun sterke vriendschap en samenwerking. Ze geloven in elkaar en in hun gemeenschappelijke doelen, wat hen in staat stelt om buitengewone wijnen te produceren.

Meer dan één triomf: andere onderscheiden wijnen

Maar niet alleen de Táganan van Envínate heeft triomfen behaald in de Parker-gids.

Ook de volgende wijnen hebben indruk gemaakt:

  • Palo Blanco Las Molinas 2022 (98+)
  • Táganan Parcela Margalagua 2022 (98)
  • Palo Blanco 2022 (98)
  • Palo Blanco 2021 (97+)
  • La Santa de Úrsula 2021 (95+)
  • La Santa de Úrsula 2022 (95)

Hiermee komt een week tot een einde waarin de onderscheidingen van de Michelin-gids en de bekroonde wijnen, Tenerife positioneren als een potentiële gastronomische bestemming. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…