Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Canarias Jazz & Más

vrijdag 1 juli 2022 tot zondag 24 juli 2022

Canarias Jazz & Más

Festival Canarias Jazz & Más

Het Festival Canarias Jazz & Más keert dit jaar terug van vrijdag 1 tot en met zondag 24 juli 2022 om zijn 31ste editie te vieren.

Op dit jazz-evenement zullen optredens te zien zijn van grote figuren uit het genre zoals Marcus Miller en Gregory Porter, maar ook van een dertigtal artiesten die theaters, auditoria, zalen en pleinen over de eilanden zullen vullen.

Het Festival Canarias Jazz & Más zal doorgaan in de twee provincies van de Canarische Eilanden en grote en gerenommeerde artiesten uit het genre zullen er optreden.

Marcus Miller. Gregory Porter, San Francisco Jazz Collective…

Marcus Miller, winnaar van twee Grammy Awards; Gregory Porter, die nog eens twee prijzen in de wacht sleepte; en het project San Francisco Jazz Collective, geleid door saxofonist Chris Potter, ook een Grammy-winnaar, zijn enkele van de belangrijkste artiesten die deel zullen uitmaken van het programma van het 31e Festival Internacional Canarias Jazz & Más.

Drie van de belangrijkste figuren uit het genre zullen worden vergezeld door een dertigtal andere artiesten die concerten zullen geven in de belangrijkste theaters, auditoria, zalen en pleinen van de acht eilanden. Onder de reeds bevestigde projecten zijn trompettist Avishai Cohen Big Vicious, Nate Smith + Kinfolk, Ben Wendel Quartet, Immanuel Wilkins, Samantha Fish, Kadri Voorand in Duo met Mihkel Mälgand, Septeto Santiaguero, Ángela Cervantes en Pepe Rivero Quartet, Trio Corrente, Philip Lassiter en Yusan, een lijst met lokale, nationale en internationale artiesten.

Marcus Miller

Marcus Miller’s huidige project ‘Laid Black’ bevat meer moderne en urban elementen in zijn muziek, van rap, hip hop, R&B tot gospel. Over deze muziek zegt Marcus Miller zelf: “Na Afrodeezia, waarmee ik veel over de wereld heb gereisd, leek het me leuk om wat van de invloeden van deze tijd in de mix te brengen. Mijn band en de gastartiesten die ik heb gerekruteerd om mee te werken aan dit album zijn veelzijdig genoeg om muziek te spelen variërend van be-bop tot hip-hop. Dat maakte de muzikale mix mogelijk die ik op dit album wilde bereiken. Laid Black bevat samenwerkingen met Trombone Shorty, Kirk Whalum, Patches Stewart, Take 6, Jonathan Butler en vocaliste Selah Sue.

Gregory Porter

Gregory Porter, bekend om zijn warme baritonstem, heeft een drukke carrière achter de rug. In 2013 bracht hij zijn derde album en Blue Note debuut uit, Liquid Spirit. Geproduceerd door Brian Bacchus was het album een enorm succes, het landde op nummer twee in de Billboard Top Jazz Albums chart, en kreeg de 2014 Grammy Award voor Best Jazz Vocal Album. Het werd ook een van de meest gestreamde jazzalbums aller tijden, meer dan 20 miljoen. Zijn tweede werk voor Blue Note, Take Me to the Alley, kwam begin 2016 uit en bevatte Porter’s versie van Holding On, een track die hij eerder samen met de elektronische groep Disclosure schreef en opnam. Ook in 2016 leverde Porter het concertalbum Live in Berlin af. Het jaar daarop bracht hij een album uit als eerbetoon aan de artiest die zijn eigen muziek het meest had beïnvloed. Nat King Cole & Me bevatte Porter’s versies van enkele van Cole’s meest geliefde klassiekers. In 2018 bracht hij One Night Only: Live at the Royal Albert Hall uit.

San Francisco Jazz Collective

Het San Francisco Jazz Collective is een groep zonder leider en een democratische workshop van componisten die staan voor wat er nu leeft in de jazzwereld. De missie van het collectief is het uitvoeren van actuele arrangementen van moderne meesterwerken en opgedragen stukken. Door deze baanbrekende aanpak, die tegelijkertijd de grootste figuren uit de muziek eert en de meest actuele stromingen in de jazz vertegenwoordigt, maakt dit jazz tot een levende en relevante kunstvorm. In de vijftien jaar van zijn bestaan heeft het de muziek van John Coltrane, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Wayne Shorter, McCoy Tyner, Horace Silver, Stevie Wonder, Chick Corea, Joe Henderson, Michael Jackson, Miles Davis, António Carlos Jobim en Sly Stone geëerd, en schreven ze meer dan 100 nieuwe arrangementen en originele composities.

Huidige leden San Francisco Collective

Het San Francisco Jazz Collective bestaat momenteel uit Chris Potter (muzikaal leider, tenor- en sopraansax), David Sanchez (tenorsax), Etienne Charles (trompet), Warren Wolf (vibrafoon), Edward Simon (piano), Matt Brewer (bas), Kendrick Scott (drums), Martin Luther McCoy (zang en gitaar) en Gretchen Parlato (zang), genomineerd bij de laatste Grammy Awards voor Beste Jazz Vocaal Album voor hun album Flor.

Programma Canarias Jazz & Más

Klik hieronder voor een grotere versie.

Waar gaan de optredens door?

De concerten gaan door op verschillende locaties, onder meer in Santa Cruz, Puerto de la Cruz, La Laguna, Playa de las Américas… Hier meer over de locaties.

De verschillende locaties in Tenerife waar Canarias Jazz & Más doorgaat
De verschillende locaties in Tenerife waar Canarias Jazz & Más doorgaat
Santa Cruz de TenerifeSpanje