Manifestatie 1 mei Dag van de Arbeid op Tenerife

Dag van de Arbeid 1 mei - kalender en arbeidster

Koopkrachtverlies centraal thema dit jaar

Morgen woensdag 1 mei is ’t weer zover: de Dag van de Arbeid. Dé dag waarop heel Spanje de straat op gaat om te strijden voor betere arbeidsomstandigheden. En dit jaar staat op de Canarische Eilanden vooral het koopkrachtverlies van werknemers centraal.

Vakbonden roepen op tot actie

Zoals elk jaar hebben de vakbonden in heel Spanje betogingen en bijeenkomsten gepland om op te komen voor de verloren rechten van werknemers. Op de Canarische Eilanden staan er acties gepland op zeven van de acht eilanden (alleen het kleine La Graciosa doet niet mee).

“Nu is ’t moment om arbeidscontracten te beschermen, bedrijfsmarges te verdelen, banen en lonen te blijven verbeteren, werktijden te verminderen en voor de werkende klasse te zorgen”, luidt de slogan waarmee de vakbonden oproepen tot deze mobilisatie.

Tijd en locatie van de manifestaties

Alle acties zijn gepland tussen tien en elf uur ’s ochtends, met als startpunten:

  • Lanzarote: 10u00 Parque Ramírez Cerdá
  • Fuerteventura: 10u00 Calle Primero de mayo, 64 (Dirección Insular de la AGE)
  • Gran Canaria: 11u00 Parque San Telmo
  • Tenerife: 11u00 Plaza Weyler
  • La Gomera: 12u00 Plaza América
  • La Palma: 11u00 Avenida Marítima (Delegación del Gobierno)
  • El Hierro: 12u00 Zona de Malpaso

Route op Tenerife

Op Tenerife volgt de betoging de gebruikelijke route van de laatste protesten op het eiland in de hoofdstad. Vanaf Plaza Weyler trekt de stoet via de Calle Méndez Núñez en Calle El Pilar om te eindigen op de Plaza del Príncipe.

Vergeet niet om voldoende water mee te nemen en je goed in te smeren. Mei kan al behoorlijk warm zijn op de eilanden! En check van tevoren even de dienstregeling van het openbaar vervoer, aangezien die mogelijk aangepast is vanwege de feestdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…