Turismo de Canarias wint met “Sombras” prijs

Sombras wint award beste marketingidee

“Sombras” wint prijs beste idee van 2023

Turismo de Canarias heeft weer een mooie prijs in de wacht gesleept! Dit keer voor hun actie ‘Sombras’ (Schaduwen), die door het toonaangevende Spaanse marketingtijdschrift Anuncios is uitgeroepen tot het Beste Idee van 2023. Een knappe prestatie waar ze trots op mogen zijn!

Wat hield de campagne in?

De ‘Sombras’ actie maakte deel uit van de campagne ‘The sun changes your mood’ (De zon verandert je stemming). In vijf grote Europese steden – Londen, Parijs, Amsterdam, Dublin en Hamburg – werden de schaduwen van bekende standbeelden zoals Sherlock Holmes, Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt op een creatieve manier aangepast.

Met behulp van milieuvriendelijke graffiti kregen de schaduwen een vrolijker en zomerser uiterlijk. Alsof de standbeelden ineens op de Canarische Eilanden waren beland, waar de zon en het heerlijke weer iedereen instant in een goed humeur brengen.

Bekijk hier de video van de ‘Sombras’ actie

Waarom is deze prijs zo bijzonder?

De ‘Sombras’ actie moest het opnemen tegen maar liefst 37 andere genomineerden in de categorie Beste Idee 2023 van de Anuncios Awards. De winnaar werd gekozen door een vakjury bestaande uit marketingprofessionals.

Elena González, directeur Communicatie bij Turismo de Canarias, is vereerd met de prijs: “Deze erkenning betekent enorm veel voor ons. Het laat zien dat we erin geslaagd zijn om de reclame-industrie te verleiden met een origineel en innovatief concept.”

Volgens Elena González bewijst de award ook dat in het tijdperk van automatisering, een goed en onconventioneel idee op straat nog steeds in staat is om te verrassen. Dat is ze zeker gelukt met deze ludieke actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…