Fietsen op Tenerife
van Los Cristianos naar Granadilla

Fietsen op Tenerife

Eén van de aangenaamste routes om te fietsen op Tenerife is van Los Cristianos naar Granadilla de Abona via de Mirador de la Centinela (TF28). De enige iets steilere klim is naar de “Mirador de Centinela” zelf, voor de rest prachtige vergezichten en weinig verkeer.

Je moet natuurlijk altijd even door
het drukke kustverkeer tot boven de autostrade TF1.

Waar een fiets huren of een fiets uitstap doen?

Van Granadilla de Abona kan je via de TF64 en via San Isidro naar beneden tot het bekende surfdorp El Médano en vervolgens de kust volgen (TF643) tot het vissersdorpje Los Abrigos, dan terug naar boven richting Las Chafiras en daarna via de parallelweg naast de autostrade (TF655) terug richting Los Cristianos. Een fietsroute van ongeveer 60 km.

Voor de meer geoefenden kan je nog een stuk verder fietsen, door na de Amarillo Golf terug richting zuiden te rijden langs het vissersdorp Las Galletas.

Alternatieve fietsroute Granadilla-Los Cristianos

Een andere weg terug is van Granadilla de Abona naar beneden richting San Isidro dan via Las Zocas, Aldea Blanca en Buzanada terug naar Guaza en via de parallelweg richting Los Cristianos. Een fiets uitstap van ongeveer 42 km.

Fietsverhuur Tenerife

Als je dit gaat doen met een fiets met trapondersteuning heb je wel iets nodig met een goede batterij. We hebben dat zelf nooit gedaan in Tenerife maar ik heb er al wel verschillende zaken gezien die dat verhuren. Op Google vond ik Bike Experience fietsverhuur, dewelke goede reviews heeft.

We hebben zelf verleden week in de Vogezen voor de vrouwen mtb-s met trapondersteuning gehuurd, en die reden vlot 85 km in de heuvels, waaronder een helling van 11 km tegen 8 %, met een goede fiets is het dus perfect mogelijk.

Eventueel kan je zelfs nog een stukje naar Vilaflor (hoogste dorp van Tenerife, ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel) rijden vanuit Granadilla, als de batterij dan wat minder is gewoon rechtsomkeer maken, het is dan toch altijd bergaf vanaf daar.

Mirador de la CentinelaMirador de la Centinela

Zeker een stop houden bij dit prachtige uitkijkpunt met zijn indrukwekkende panorama’s. Hier is trouwens een goed restaurant met op de wijnkaart een assortiment Canarische wijnen, een aanrader.

Frank – mei 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Dag Luk,
  Bedankt voor dit mooie relaas en proficiat dat je deze route aandurfde terwijl er een calima was, niet echt zo goed voor keel en longen.
  Je maakt inderdaad een juiste analyse van TenBel.
  Doe zo voort!
  Groeten,
  Guy

 2. Luk Willems schreef:

  Goeiedag
  Heb met een hybridefiets deze lus gefietst met het ommetje langs Las Galletas. Je moet idd een eind klimmen om uit de grootste drukte en bebouwing te geraken (La Camella). Het karakteristiekste dorp onderweg is ongetwijfeld San Miguel. Naar het Mirador la Centinela is de natuur overweldigend, het uitkijkpunt zelf is prachtig ingericht, het uitzicht bleek in mijn geval door Saharazandmist weinig soeps. Aan de kust loont de moeite van een kijkje ook Ten Bel, vlak voor Las Galletas. De private delen stralen, de gemeenschappelijke zijn verloederd. Een on-Belgisch knappe maar toch Belgische en al behoorlijk oude verkaveling. Vanaf de afdaling naar de kust neemt het verkeer enorm toe; gelukkig krijg je veelal stevige rugwind vanaf El Médano. Las Galettas-Los Christianos is trappen met gedachten op nul en blik op het rijdend blik. Een tripje met toch ongeveer 650 verteerbare hoogtemeters, zelfs voor een zeventiger als ik.
  02/19

Ook interessant om weten…