Lawine van twijfels bij toeristen

Tenerife bezoeken, zonsondergang La Gomera

Tenerife bezoeken, lawine van twijfels bij toeristen na sluiting van grenzen

aangepast 18 december 2020

De aankondiging van de sluiting van de grenzen van Tenerife vanaf middernacht 18 december en dit voor twee weken, heeft een lawine aan twijfels veroorzaakt onder toeristen die van plan waren Tenerife te bezoeken om de kerst daar door te brengen.

Toeristen kunnen dus naar Tenerife komen zoals voorheen.

Daarom heeft Ángel Víctor Torres, president van de Canarische Eilanden, een aantal zaken toegelicht. Nationale en buitenlandse toeristen zullen de komende twee weken het eiland mogen bezoeken, mits zij een reservering hebben bij een toeristen-accomodatie en een negatieve COVID-test voorleggen.

Wat is een geldige toeristen-accomodatie?

 • Hotel
 • Aparthotel
 • Officieel verhuurd appartement “Viviendas vacacionales”
 • Tweede verblijfplaats (dit werd bevestigd door het Belgische consulaat, met dank aan Eddy S. om dit te melden) *** (lees onderaan)

Vertrekken naar Tenerife, welke voorwaarden?

Voor het vertrek moeten alle passagiers die afkomstig zijn van een luchthaven of haven buiten Spanje het FCS gezondheidsformulier “Health Control Form” invullen, dit kan via deze website, of met de mobiele app SpTH (Spain Travel Health).

Hoe het FCS gezondheidsformulier invullen kan je hier gedetailleerd lezen.

Iedere toerist zal ook een negatieve Covid-test certificaat moeten voorleggen uitgevoerd maximum 72 uren voor aankomst. Dit kan een PCR- of een TMA-test zijn, een antigeentest zal niet worden aanvaard.

Bij controle bij aankomst kan de passagier worden gevraagd om zijn testresultaat te tonen. Het bewijsstuk moet het origineel zijn in de Spaanse of Engelse taal en kan zowel op papier als in digitaal formaat worden ingediend.

Tenminste volgende gegevens moeten worden vermeld op het test-certificaat:

 • naam
 • paspoortnummer of het nationale identificatienummer (dat moet overeenstemmen met dat op het ingevulde gezondheidsformulier)
 • datum van de test
 • naam en contactgegevens van de plaats waar de test werd uitgevoerd
 • de gebruikte techniek en het negatieve testresultaat.

Waar kan ik me in België laten testen?

Je kan je laten testen:

 • bij je huisarts
 • in een labo op voorwaarde dat je een medisch voorschrift hebt
 • in een testcentrum

Wat heb ik nodig om me te laten testen?

Om een COVID-test te laten afnemen in een testcentrum of in een labo heb je volgende zaken nodig:

 • een 16-cijferige code die je per SMS of via je huisarts kreeg, of een medisch voorschrift
 • je rijksregisternummer
 • een gsm-nummer om het resultaat te ontvangen
 • de naam van de arts die het resultaat ook moet ontvangen (optioneel)

Meer informatie en een lijst met testcentra vind je hier.

Het meest recente en officiële nieuws over Corona lees je hier: https://www.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/

*** Vertaling paragraaf BOC van 18/12/2020:
Die personen die van buiten het grondgebied van de autonome gemeenschap van de Canarische eilanden komen en die aantonen dat ze een reservering hebben in een toeristische accommodatie die is geregistreerd in het algemeen toeristenregister van de autonome gemeenschap van de Canarische eilanden, en die onderhevig zijn aan het regime voor volksgezondheidscontrole bij de toelating tot een logiesverstrekker in overeenstemming met Wetsbesluit 17/2020 van 29 oktober betreffende buitengewone maatregelen in het toerisme om het hoofd te bieden aan de gevolgen van de gezondheids- en economische crisis veroorzaakt door de veroorzaakte pandemie door COVID-19.

Blijkbaar wil men een dubbele controle, bij inchecken vliegtuig en daarna aan de receptie van je hotel, aparthotel of receptie van je comunidad. Complexen zonder receptie zijn dus uitgesloten. Een discriminerende maatregel! (=mijn persoonlijke mening).

En het Belgische consulaat heeft het verkeerd geïnterpreteerd, wat zeer begrijpelijk is.

11 reacties

 1. Guy schreef:

  Dag Arlette,

  Als het een gereglementeerde verhuur (je kan dat vragen aan je verhuurder) is dan kan je komen:

  “een reservering hebben in een toeristische accommodatie die is geregistreerd in het algemeen toeristenregister van de autonome gemeenschap van de Canarische eilanden, en die onderhevig zijn aan het regime voor volksgezondheidscontrole bij de toelating tot een logiesverstrekker in overeenstemming met Wetsbesluit 17/2020 van 29 oktober” <= uittreksel BOC (canarisch staatsblad). In het andere geval is het hopen dat de cijfers verbeteren en dat de periode van 2 weken niet wordt verlengd, de huidige verstrenging duurt tot 1 januari 2021 inbegrepen. Als je elke dag deze blog volgt, lees je alle info en wijzigingen van de overheid:https://www.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/

  Groeten,
  Guy H.

 2. Arlette Spiritus schreef:

  Wij wonen in Belgie en huren al 8 jaar een appartement om te overwinteren in Tenerife van begin januari tot eind maart , mogen we er dan ook niet naartoe . Dus we zijn geen eigenaar, waar kan ik het verloop mee opvolgen hoe het verder gaat of we er naartoe kunnen . Dank U

 3. Guy schreef:

  Graag gedaan Gerd,

  Als er belangrijke wijzigingen komen, publiceer ik die zeker op de site.
  Blijf deze dus volgen!

  Prettige feestdagen,
  Guy H.

 4. Gerd schreef:

  Bedankt voor uw reactie en alsnog dat mijn partner met Kerstmis bij mij is deze dagen.Hou ons op de hoogte aub of via mijn emailadres!
  Mvg.Gerd

 5. Guy schreef:

  Dag Gerd,
  De verwarring komt door de overheid hier, die telkens de maatregelen aanpast.
  Zoals het nu is kan je niet naar je appartement… maar er wordt blijkbaar over onderhandelt om iets te doen voor eigenaars van 2de verblijven.
  Afwachten, misschien komt het toch nog goed.
  Nog een fijn weekend,
  Guy H.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.