Naar Tenerife vliegen, wat moet je doen?

Naar Tenerife vliegen in het vliegtuig

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Mondmasker is verplicht

De passagiers zijn verplicht een mondmasker te dragen vanaf ze aankomen op de luchthaven van vertrek en ook aan boord van het vliegtuig. Er wordt gevraagd om genoeg mondmaskers mee te nemen voor heel de vlucht, aangezien om de 4 uur het mondmasker moet worden vervangen.

Indien nodig kunnen er tijdens de vlucht extra mondmaskers worden aangekocht (tot uitputting van de voorraad).

Gebruikte maskers moeten in speciale zakjes worden gedeponeerd en mogen niet op de stoelen of op de grond blijven liggen.

Bij de gebruikelijke veiligheidsdemonstraties zullen stewardessen nu ook demonstreren en uitleggen hoe de mondmaskers tijdens de vlucht moeten worden gebruikt, en wat er in geval van nood moet worden gedaan.

Passagiers kunnen de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd als ze geen masker dragen.

Zo weinig mogelijk verplaatsen tijdens de vlucht

Afhankelijk van het type vlucht en “voor zover mogelijk” moeten de passagiers voldoende afstand van elkaar houden, behalve als ze lid zijn van hetzelfde gezin of begeleider zijn van personen met beperkte mobiliteit of van bejaarde personen.

De passagiers moeten zich tijdens de vlucht zo weinig mogelijk verplaatsen aan boord. De diensten tijdens de vlucht worden tot het absolute minimum beperkt.

Eten en drinken, indien geserveerd – meestal alleen op lange-afstandsvluchten – zal in verzegelde containers worden geserveerd, en er is geen verkoop van taxfree artikelen.

Er wordt ook gevraagd om zoveel als mogelijk met een kaart te betalen in plaats van met contant geld.

Wat als iemand tijdens de vlucht Covid-19 symptomen begint te vertonen?

Iedereen die Covid-19 symptomen vertoont, kan de toegang tot het vliegtuig worden geweigerd en zal indien nodig worden getest en geïsoleerd.

Volg hier het actuele Corona nieuws in Tenerife

Wie tijdens de vlucht symptomen begint te vertonen, zal zoveel mogelijk worden geïsoleerd, afhankelijk van de bezetting van het vliegtuig, maar meestal in een stoel aan het raam op de laatste rij, en het dichtstbijzijnde toilet zal alleen voor het gebruik van die persoon zijn.

Begeleiders die reizen met iemand die tijdens de reis symptomen begint te vertonen, moeten ook worden geïsoleerd, zelfs als ze er gezond uitzien, en er zal slechts contact zijn met één en hetzelfde bemanningslid, die altijd bescherming (PBM’s) draagt, en ook degene is die al in de buurt van de “verdachte passagier” is geweest.

Het wordt ook onmiddellijk na landing gemeld bij de gezondheidsautoriteiten en de gegeven instructies moeten worden opgevolgd.

Alle reizigers die binnen twee rijen van de “verdachte passagier” hebben gezeten, worden ondervraagd en hun contactgegevens worden opgenomen om ervoor te zorgen dat zij kunnen worden gecontroleerd.

Alle gevallen, of mogelijke gevallen, van Covid-19 die voor, tijdens of na de vlucht worden ontdekt, moeten onmiddellijk aan de autoriteiten worden gemeld, en lijsten van passagiersgegevens moeten gedurende ten minste vier weken na de vlucht worden bewaard voor het geval dat de gezondheidsdienst toegang tot die gegevens nodig acht.

Ventilatie aan boord

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht alle maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de passagiers niet langer dan 30 minuten aan boord van het vliegtuig verblijven zonder dat er goede ventilatie is.

De vereniging van Spaanse luchtvaartmaatschappijen (ALA) en epidemiologen hebben bevestigd dat, hoewel een vliegtuigcabine een gesloten ruimte is, de ventilatiesystemen ervoor zorgen dat de lucht aan boord veiliger is dan op de grond.

Meer recentelijk is ontdekt dat het risico op Covid-19 niet zo groot is bij het aanraken van oppervlakken – hoewel dit zoveel mogelijk moet worden vermeden – als door het inademen van deeltjes in de lucht.

Deze deeltjes worden niet alleen uitgestoten door hoesten of niezen; studies hebben aangetoond dat praten, schreeuwen, lachen, zingen of enig ander gebruik van de stem deze deeltjes kan verspreiden, en hoe luider de stem wordt verheven, hoe groter het aantal losgelaten deeltjes is en hoe verder deze kunnen reiken.

Daarom moeten slechthorenden hun hoorapparaat dragen, vooral als ze begeleid worden, om te voorkomen dat iemand tegen hen moet schreeuwen.

Hoe de gezondheidsverklaring (FCS Form) invullen?

Bijgewerkt 3 juli 2021

Het is belangrijk om je vertrek goed voor te bereiden.

Het invullen van een gezondheidscontrole formulier (FCS Form) met contactgegevens is een vereiste om naar Spanje te kunnen reizen, en passagiers moeten worden geïnformeerd over de gevolgen van het niet nakomen van deze verplichting.

Het formulier, dat bekend staat als een “health monitoring form” (Formulario de Control Sanitario, of FCS), bevat vijf rubrieken: persoonlijke gegevens, vluchtgegevens, historiek van je reizen, je gezondheidsverklaring (inclusief aanvinken dat je een negatief testresultaat bijhebt) en tenslotte je bevestiging en akkoord.

Het moet 48 uur voor de reis worden ingevuld (de eerste 2 stappen kunnen op voorhand worden ingevuld, maar de gezondheidsvragen – stap 3 t/m 5 – zijn pas 48 uur voor de reis beschikbaar).

Het formulier kan online worden ingevuld via de Spain Travel Health website, ofwel via de mobiele telefoon App SpTH.

Invullen contactgegevens

 • Naam
 • Voornaam
 • Paspoort of ID kaart nummer
 • Vluchtnummer
 • Datum van aankomst
 • E-mail adres
Documento Spain Travel Health

Vervolgens invullen code ontvangen via E-mail

Na invullen van de contactgegevens (zie hierboven), ontvang je een E-mail met een “security code”, die vul je in om verder te gaan met de 5 volgende stappen. Klik op deze link om verder te gaan.

Degenen die de E-mail niet vinden in hun inbox moeten hun spam-folder controleren.

Code invullen, per E-mail ontvangen

Invullen Step 1 tot en met Step 5

Nu kan je beginnen aan de volgende 5 stappen.

Step 1: invullen Naam, Voornaam, geslacht, telefoon met prefix, adres in thuisland.

Step 2: invullen vluchtgegevens, maatschappij, vluchtnummer, zetelnummer*. datum van aankomst, adres van je verblijf (hotel of appartement), enkel de “City/town” en “Region/Autonomous city” (Canarias) is verplicht in te vullen).

*Voor het formulier is het nummer van uw zitplaats op de vlucht nodig, dus voor willekeurig toegewezen zitplaatsen moeten passagiers online inchecken om het zetelnummer te bekomen.

Is je zitplaats nummer nog niet bekend, vul dan 1A in, dat werkt ook

Het niet kennen van het adres van uw hotel of resort is geen probleem: de naam van de stad (City/town) of de autonome regio (Region/Autonomous city) zijn de enige vereiste locatiegegevens.

Step 3 t/m 5 kunnen pas ingevuld worden 48 uur voor vertrek.

Step 3: invullen land van herkomst en selecteren in welk gewest u woont (Vlaams, Wallonië of Brussel) en lijst van alle bezochte landen de afgelopen 14 dagen, reden van je reis.

*Step 4: (wanneer u uit een groene zone komt), enkel aanvinken of u in contact bent geweest met iemand die Covid-19 heeft de afgelopen 14 dagen.

*Step 4: (wanneer je uit een oranje of rode zone komt) aanvinken of u in contact bent geweest met iemand die Covid-19 heeft de afgelopen 14 dagen, type en reden van Certificaat aanvinken.

Invullen van de Certificaat informatie (naam, geboortedatum, uitgevoerde test, datum test, resultaat en tenslotte het land.

Let op: vul de naam exact in, zoals op je Covid certificaat staat, anders riskeer je een error!

*u krijgt één van de twee formulieren te zien, afhankelijk wat je hebt ingevuld als gewest in Step 3, en of dit een groene zone of een oranje/rode zone is.

Step 5: invullen dat je akkoord bent jezelf te isoleren indien je symptomen vertoont en de gezondheidsdienst zal inlichten. Bevestigen voor waarheid.

Daarna zie je een scherm met “Form Completed Correctly” met de waarschuwing (in het rood) dat je het negatieve testresultaat moet bijhebben.

Je zal een E-mail ontvangen met je persoonlijke QR-code. Die kan je afdrukken en/of bewaren op je GSM. Niet vergeten, want deze QR-code moet je tonen op de luchthaven van aankomst.

Klik hieronder op een afbeelding om te vergroten, daarna op de pijlen rechts en links om resp. de volgende of vorige afbeelding te zien.

[rl_gallery id=”28936″]

Iedereen moet zijn eigen formulier invullen

Iedereen moet het formulier invullen wanneer hij/zij naar Spanje reist, ongeacht zijn/haar leeftijd, nationaliteit of waar hij/zij vandaan komt – dat wil zeggen dat zelfs langdurig ingezetenen met een vaste verblijfplaats in Spanje, of Spanjaarden die daar fulltime wonen, dit moeten doen wanneer zij terugkeren na een vakantie.

De formulieren zijn slechts geldig voor één enkele vlucht.

Aangezien elke passagier een ingevuld formulier nodig heeft, moeten kinderen, gehandicapten of ouderen die dit niet zelf kunnen invullen, hun gegevens laten invullen door een “verantwoordelijke” – en het is de verantwoordelijkheid van deze persoon om ervoor te zorgen dat de ingevulde gegevens correct zijn.

Als de reiziger geen mobiele telefoon heeft die toegang geeft tot Google Playstore/Apple App Store, of geen geheugenruimte heeft om een App te downloaden – of van buiten de EU komt waar de roamingkosten daarvoor hoog zijn – kan hij of zij het formulier online invullen via de website spth.gob.es, die in verschillende talen beschikbaar is (Engels, Spaans, Frans en Duits).

QR-code

Deze QR-code kan door het personeel van de gezondheidscontrole op de luchthaven van aankomst worden gescand of de passagiers kunnen dit zelf doen op de voorziene scanners.

De QR-code moet op de luchthaven worden getoond.

Iedereen onder de 18 jaar die alleen reist, moet zijn QR-code bij zich hebben, zelfs als het zijn ouders of wettelijke voogden zijn die het formulier in hun naam hebben ingevuld.

Naar Tenerife vliegen of naar Spanje - voorbeeld van de QR-code

Privacy, wie gebruikt de ingevulde gegevens?

Alleen de gezondheidsdienst gebruikt de gegevens, en de data worden nooit aan andere organisaties doorgegeven.

Wat bij annulatie of wijziging gegevens?

Als een passagier zijn of haar reis afbreekt of op een andere manier wordt geannuleerd, hoeven de formuliergegevens niet te worden gedeactiveerd of van de SpTH-site te worden verwijderd – deze worden binnen drie maanden automatisch gewist.

Formulieren kunnen niet worden gewijzigd of gecorrigeerd als ze eenmaal zijn ondertekend en de QR-code is geopend, maar als er voor aankomst informatie verandert, moet de passagier dit bij aankomst in Spanje melden bij de gezondheidscontrole.

99 reacties

 1. Beste

  ik ga reizen met de ferry vanuit Huelva. Is de regelgeving idem?

  Dank u

 2. Dag Annelot,

  Ik zou het vluchtnummer van de uiteindelijke bestemming invullen.
  Zolang uw transit minder dan 24 uur is, zal er geen probleem zijn. Hou in ieder geval uw ticket van de eerste vlucht (België-Madrid) bij, moest er naar gevraagd worden.

  Prettige vakantie,
  Guy H.

 3. Annelot schreef:

  Hallo,

  Wij vliegen zaterdag naar Las Palmas. Gran canaria. We stappen over op madrid. Welk vluchtnummer moet ik invullen voor de qr code?

  Alvast bedankt

 4. Vraagje Ik heb een familieformulier ingevuld voor mijn gezin: Man, de kinderen en ik en gesaved
  Nu zie ik hier ieder zijn eigen formulier opmaken… Vanaf welke leeftijd? Waarom stellen ze mij dan een familieformulier voor…?

 5. Dag Axelle,
  U hoeft maar 1 Spth formulier in te vullen en ik zou het vluchtnummer van de uiteindelijke bestemming invullen.
  Zolang uw transit minder dan 24 uur is, zal er geen probleem zijn. Hou in ieder geval uw ticket van de eerste vlucht (België-Madrid) bij, moest er naar gevraagd worden.
  Prettige vakantie,
  Guy H.

 6. Axelle schreef:

  Hey, wij vertrekken maandag naar Tenerife maar stappen eerst over in Madrid. Moet ik dan 2 STH formulieren invullen (eentje met vluchtnummer naar madrid en eentje met vluchtnummer naar tenerife)? Want had al een formulier aangemaakt met aankomst in Madrid maar heb nu de bedenking dat ik het vluchtnummer naar tenerife moest invullen.

 7. Liselotte schreef:

  Hoi! Wij vertrekken nu zondag 23/1 naar Tenerife. We zijn gevaccineerd, maar het is ons onduidelijk als we nu een test nodig hebben of niet! We hebben al veel opgezocht, maar het blijft een raadsel. Kunnen jullie ons duidelijkheid verschaffen? Dank! Groeten, Liselotte

 8. Is het verplicht om een mondkapjes te dragen tijdens het wandelen op de boulevard ?
  Zijn hier pas nog mensen geweest die hier iets meer over kunnen vertellen

 9. Dag Nancy,
  Probeer opnieuw zonder koppelteken, met een ander E-mail adres.
  Hopelijk lukt het.
  Groeten,
  Guy H.

 10. Beste, het lukt niet qr code te ontvangen van mijn man. Personal date klopt niet. Het is wel zo op covid ticket staat Jean-Pierre met koppelteken en in de app lukt het niet in te vullen met koppelteken. Zou het daaraan liggen? Dank voor uw hulp

 11. vandijck monique schreef:

  wij vertrekken zondag 12 dec vanuit belgie naar dusseldorf en vliegen van daar naar tenerife voor 4 dagen
  moeten wij nog een pcr test laten afnemen of is het covid bewijs van 2 vaccinaties voldoende

 12. Dag Hortence,
  Welkom in Tenerife 🙂
  Covid-certificaat + FCS formulier is voldoende, lees alle details op deze pagina.
  Een fijne vakantie toegewenst,
  Guy H.

 13. Haemhouts schreef:

  Beste , zondqg vertek naar tenerife
  hebben wij een pcr test nodig of of is healthformulier en covid safe tiket voldoende
  grtjs Hortence

 14. D'hondt Gerdi schreef:

  Beste,

  Wij vertrekken in december naar Gran Canaria. Naast je qrcode en het invullen van het SpTH formulier is er dan ook nog een negatieve pcr test nodig daar het hier rood is? Mvg Sabine

 15. Michel Thijs schreef:

  Beste, we gaan op vakantie naar Tenerife..klopt het dat het Spaanse PLF pas 48h voor vertrek kan worden ingevuld ?

 16. Dag Kim,
  U kan bij stap 4 (per persoon) het certificaat kiezen en uploaden, indien nodig.
  Een prettige vakantie,
  Guy H.

 17. Kim Klomp schreef:

  Goedemiddag, wij vliegen maandag alleen had ik een vraagje. Ik vlieg samen met mijn oma dus ik wil voor haar en mij samen het groep formulier invullen omdat zij ook geen smartphone heeft en geen mailadres dus dan kan ik mijn emailadres gewoon gebruiken.

  Mijn oma en ik zijn allebei volledig gevaccineerd, ik heb de Corona App met een QR code en oma heeft de QR code van haar vaccinatie uitgeprint bij zich. Hoe kan ik dit invullen en het beste aangeven op het online formulier?

  Ik hoor het graag van jullie!
  Met vriendelijke groet,
  Kim Klomp

 18. J-P Jacobs schreef:

  Vooreerst, proficiat voor alle goede info die op deze site aangegeven is !

  We gaan 01 dec. 2021 naar Tenerife.

  Echter, we zijn nog “van de oude stempel”wat I.T. betreft …
  Ik heb geen smartphone.

  Ik zal de nodige Corona documenten thuis, max. 48 h op voorhand, invullen via mijn thuiscomputer.
  Ik zal dan alle nodige QR codes afdrukken, en meenemen.

  Echter, ik zal onze stoelnummers pas aan de incheckbalie te weten komen.
  Ik las op deze site dat je de code “OA” kan invullen.
  Bent u zeker dat dit gaat lukken met “OA” ?

  Moet ik dan in Tenerife nog naar de gezondsheidsdienst/immigratiedienst om te melden welke de werkelijke stoelnummers waren?

  Dank voor uw antwoord.

 19. Dag Christine,
  Testen is momenteel niet nodig, SpTH formulier invullen en het Covid-paspoort is voldoende. Hier de volledige info.
  December is nog een eindje weg, blijf dus onze blog volgen, zodat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.
  Een prettige vakantie,
  Guy H.

 20. Christine schreef:

  Wanneer je in december naar Tenerife gaat, is het voldoende om het formulier in te vullen en om je covid paspoort mee te nemen waarop vermeld staat dat je volledig gevaccineerd bent ? Of moet je u nog eens laten testen alvorens te vertrekken.
  Bij terugkomst naar Belgie enkel het formulier invullen en covid paspoort is voldoende ?

 21. Dag Petra,
  Probeer uw formulier te verwijderen (delete) en begin opnieuw.
  Of anders een ander E-mail adres gebruiken.
  Succes,
  Guy H.

 22. Goedendag, wij proberen het spth formulier in tevullenmijn r in vriend krijgt deqr code niet omdat er al een formulier blijkt te bestaan, dus hij krijgterror .
  We lopen vast wie heeft er een tip.

 23. christine schreef:

  hallo,

  dienen kinderen onder te 12 jaar getest te worden om te rijzen naar tenerife?

  mvg,
  christine

 24. We moeten vanaf 15/10 toch geen test meer laten afnemen voor vertrek? Coronapass is toch voldoende?

 25. Dag Willemieke,
  Kies voor een NAAT test, dat is een PCR-test.
  Nog een fijne avond,
  Guy H.

 26. Willemieke schreef:

  Ik kan bij het invullen van FCS niet kiezen voor een PCR test (alleen NAAT en snelle antigeen). Wat nu? Hoor het graag!

 27. abbeloos etienne schreef:

  ik beschik enkel over een gsm oud model is dat voldoende voor wijn heen en terugvlucht

 28. Digneffe Walter schreef:

  Dag Guy, vertrekken naar Tenerife vanuit België via Eindhoven. Volg ik de procedure zoals beschreven. FCS formulier invullen met vlucht vanuit Eindhoven of zijn er nog bijzondere eisen dat jij weet? Alvast bedankt . Walter

 29. Dag Anja,
  Invullen Country: Spain
  Invullen State/Province: Santa Cruz de Tenerife
  Invullen City: Adeje (of Arona)
  Dat zou moeten werken.
  Succes,
  Guy H.
  zie ook dit screenshot

 30. Dag Marieke,
  Het enige dat je dan kan doen is een E-mail sturen, zie mijn vorige antwoord.
  Laat zeker iets weten.
  Groeten,
  Guy H.

  PS. ik heb zelf net geprobeerd om 2 FCS formulieren na mekaar in te vullen, en dat lukt perfect als je telkens een ander E-mail adres gebruikt!

 31. Goeiemorgen,
  Wij gaan over 2 dagen naar Tenerife maar het lukt niet de plaatsgegevens in te vullen op het formulier. Bij Regio heb ik Canarias ingevuld maar ik kan vervolgens geen plaatsnaam kiezen. Zelf intypen wordt ook niet geaccepteerd. Wat nu?

 32. Marieke schreef:

  Hi Guy, er staat helaas dat dat niet kan omdat er al 1 is ingevuld. Heb je nog een tip? Alvast bedankt, groeten Marieke

 33. Dag Marieke,
  Kan je opnieuw proberen, doch vul een ander E-mail adres in, dat zou moeten lukken.
  Indien dit toch niet zou lukken kan je een E-mail sturen (in het Engels) naar spth@sanidad.gob.es
  Succes,
  Guy H.

 34. Marieke schreef:

  Hi Guy, dat heb ik geprobeerd, er wordt dan aangegeven dat er al 1 bestaat en dat dat dus niet kan.

 35. Dag Marieke,
  Volgens mij kan je gewoon terug een nieuw formulier invullen.
  Probeer maar.
  Succes,
  Guy H.

 36. Marieke schreef:

  Hoi, helaas staat mijn geboortedatum verkeerd op het fcs formulier, 2021 ipv 1992. Het kan niet meer gewijzigd worden, wat kan ik hier aan doen?
  Groeten, Marieke

 37. Dag Gerda,
  Vraag 1: ik raad altijd aan om het FCS individueel in te vullen, dan heb je nooit geen problemen indien iemand op het laatste nippertje niet meer zou mee kunnen vertrekken. Je kan altijd opnieuw beginnen invullen.
  Vraag 2: volledig gevaccineerd is voldoende, lees hier details.
  Goeie reis,
  Guy H.

 38. gerda vermeir schreef:

  Dag Sofie,

  Wij vertrekken maandag naar Tenerife (2 personen) : – 2 vraagjes :
  – voor de gemakkelijkheid heb ik de familie FCS formulier ingevuld. Ik veronderstel dat ik 2 QR codes ga krijgen ? Ze hameren erop dat ieder zijn QR code moet hebben, maar ik ben niet zeker of dit zo gaat zijn. Eenmaal een familie FCS formulier ingevuld kan ik niet meer terug naar een individueel denk ik.
  – is een negatieve PCR test nog nodig als je gevaccineerd bent ?
  Alvast bedankt voor je hulp
  Gerda

 39. Dag Sofie,
  U hoeft maar 1 Spth formulier in te vullen en ik zou het vluchtnummer van de uiteindelijke bestemming invullen.
  Zolang uw transit minder dan 24 uur is, zal er geen probleem zijn. Hou in ieder geval uw ticket van de eerste vlucht (België-Madrid) bij, moest er naar gevraagd worden.
  Prettige vakantie,
  Guy H.

 40. Wij vliegen naar Gran Canaria met een tussenlanding in Madrid van 2u. Wij verlaten de luchthaven niet.
  Moeten wij 1 of 2 SpTh formulieren invullen? En indien maar 1, welk vluchtnummer moeten wij dan op het formulier vermelden? Dat van Brussel naar Madrid of dat van Madrid naar Gran Canaria?

 41. Dag Linda,
  In theorie zullen ze maar met maximum vier personen in een appartement mogen, of het moesten samenwonenden zijn.
  Vertrekken mogen ze in elk geval. En inderdaad zullen ze zich moeten opsplitsen, buiten in restaurants etc…
  Hier de maatregelen bij alarmniveau 3.
  Even aanpassen dus.
  Groeten,
  Guy H.

 42. Beste,

  mijn zoon vertrekt volgende week maandag met vier vrienden (allemaal meerderjarig) naar Tenerife. Ze verblijven in een appartement van de ouders van één van de vrienden. In totaal zijn ze dus met 5. Nu is het alert level in Tenerife blijkbaar net terug verhoogd naar niveau 3. Mogen zij dan nog vertrekken? En mogen zij als groep van 5 personen (onder hetzelfde dak) vrij rond bewegen of moeten ze zich opsplitsen in twee groepjes? In restaurants zullen ze zich sowieso moeten opsplitsen heb ik begrepen?

  Alvast bedankt voor de info!

 43. Geertrui Vranckx schreef:

  Hoi hoi!

  Wij vertrekken volgende week zaterdag (03-07) naar Tenerife. Ik heb een dochter van 6 en een zoon van 4jaar. Moet mijn dochtertje gestrest worden? In Spanje zelf hoeft dit van 12 jaar? En Canarische eilanden vanaf 6 jaar? Klopt dit?
  Groetjes Geertrui

 44. Moet je echt een PCR test doen of kan je met een vaccinatie het land in?

 45. Dag Anne,
  Voor zover ik het interpreteer zijn kinderen onder de 12 jaar vrijgesteld van die voorwaarden.
  Je kan het hier lezen (in het Spaans, maar Google translate kan je helpen). De site is van de Spaanse overheid:
  KLIK HIER.
  Maar ik zou me geruster voelen en toch voor je kind het FCS form invullen, kruisjes zo goed mogelijk aanvinken, die zijn niet belangrijk voor een kind jonger dan 6 jaar.
  Prettig weekend,
  Guy H.

 46. Dag Guy
  Ik heb een vraag in verband met het invullen van het formulier fcs, stap 4: welke vakjes aanduiden voor een kind van minder dan 6 jaar dat geen test hoeft?
  Alvast bedankt!
  Mvg

 47. Dag Chantal,
  De reisvoorwaarden en de voor waarden om in een “officiële accomodatie” te verblijven zijn momenteel verschillend.
  Je kan het hier lezen.
  Een fijne vakantie!
  Groeten,
  Guy H.

 48. Dag Aiko,
  Eén van de voorwaarden om naar Spanje te reizen is het invullen van het FCS formulier.
  Om terug te reizen naar België moet je het Passenger Locator Form invullen.
  Het zijn dus 2 verschillende formulieren, één voor vertrek naar Spanje, en één bij terugkeer.
  Een goede vakantie toegewenst.
  Groeten,
  Guy H.

 49. Aiko Van bocxlaer schreef:

  Is het formulier met de qr code hetzelfde als het passenger locator form of moet je dan ook nog een passenger locator form hebben ?
  Mvg

 50. Chantal schreef:

  wij vertrekken op 26/6/21 naar Tenerife. Ik heb vandaag mijn coronacertificaat ontvangen. Klopt het dat dit voldoende is om in Tenerife op hotel te verblijven (samen met het FCS formulier).

  Bedankt.

  Ch.

 51. Dag Gust,
  Je kan als “verantwoordelijke” het FCS formulier voor een groep invullen. Je kiest dan hier voor “Family/Group FCS Form”. Je zal uiteraard de gegevens voor al je vrienden mee moeten invullen.
  Er is een extra vraag bijgekomen, nl. of je een EU Covid digital certificate hebt (of een ander certificaat) en waarvoor (gevaccineerd, getest of immuun/recovery). Gewoon de betreffende vakjes aanvinken.
  Een globaal formulier is makkelijker, maar kan problemen scheppen als één van de groep niet kan meekomen…
  Zelf zou ik iedereen individueel alles laten invullen, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.
  Veel plezier in Fuerteventura!
  Groeten,
  Guy H.

 52. Beste,

  Wij vertrekken zaterdag met 4 personen naar Fuerteventura.
  Allen volwassenen, een groepje vrienden.
  Het leek met wat Overkill om allen het FCS formulier afzonderlijk in te vullen. Ik wou dit dus als verantwoordelijke op mij nemen.
  De vraag is dus tweeledig:
  – mag ik dit voor een groep vrienden invullen?
  – waar moet ik zeker op letten? Mag ik bijvoorbeeld mijn contactgegevens gewoon doorgegeven? Adressen zijn sowieso aangepast.

  Alvast bedankt voor je duidelijke website en al de info die je deelt.

  Gust

 53. Wilfried Van Asbroeck schreef:

  Mijn vrouw en ik reizen naar Tenerife op zaterdag 05/06, wij zijn beide volledig gevaccineerd. Moeten wij dan nog testen voorleggen in Tenerife? Of volstaat het van het FCS-formulier in te vullen?

 54. Dag Francie,
  Een hele goeie vraag. Ik zou “nee” invullen, naar waarheid.
  Prettige vakantie,
  Guy H.

 55. Francie schreef:

  Komende maand gaan we vliegen met onze kinderen van 4 jaar, zij hoeven geen negatieve test te hebben (is vanaf 6 jaar) Alleen het formulier moet je ook voor kinderen invullen. Wat moet er ingevuld worden bij de vraag: negatieve test ja/nee. Je vult namelijk ook nergens de leeftijd in wat ik zo kan zien. Dank alvast!

 56. Dag Theo,

  Is het een ticket met een tussenstop? Dan is één formulier voldoende.

  Groeten,
  Guy H.

 57. Theo Huizing schreef:

  Mijn vrouw vliegt naar Tenerife via Madrid. Ze verlaat het vliegveld niet en stapt over binnen twee uur met een ander vliegtuig. Moet zij nu 2 x formulieren invullen of is één formulier voldoende ?

 58. HENDRIK schreef:

  Wij vertrekken maandag 8 maart 21 tot en met maandag 22 maart 2021 naar tenerife voor 2 weken. Verblijven in ons eigen huis. Is deze vlucht nu toegelaten of niet. Recentelijk hoorde ik dat niet essentiele reizen verboden zouden zijn tot 1 april 2021. Hebben onze tickets reeds in oktober 2020 geboekt.

 59. Dag Tom.

  Zover ik weet telt een manueel document nog.
  Maar als ik jou was, zou ik nogmaals proberen, en al hetgeen je invult dubbelchecken, hopelijk lukt het dan 🙂

  Vriendelijke groeten,
  Guy H.

 60. Dag Guy, heb dokument ingevuld via pc, lukt niet, dan via iphone, blijft na alles ingevuld te hebben, hangen.
  Ik heb het dokument dan maar manueel ingevuld, telt hopelijk ook nog?
  Voor de andere passagier is alles wel gelukt.

 61. Dag Peggy,

  Alle personen die naar Spanje reizen moeten het gezondheidsformulier online invullen (FCS form) voordat ze vertrekken. Dit kan op de website van Spain Travel Health, zodra het formulier is ingevuld, krijg je een QR-code, die bij aankomst in Spanje moet worden getoond. Ook via een mobile app (naam van de app is SpTH) kan de QR-code worden bekomen (Androïd of Apple). Lees hier in detail hoe het formulier FCS in te vullen (aangepast). Bron

  Dus als jullie in Spanje aankomen is er een controle (luchthaven…), In Tenerife zal er nog een controle zijn. En inderdaad een recente negatieve test voorleggen (afgenomen max. 72 uur voor aankomst).

  Zoals je weet wijzigt alles snel, dit is de huidige situatie.

  Veel plezier in Tenerife,
  Guy H.

 62. Als we naar Tenerife met de boot (fred olsen ) via Huelva komen welke documenten moeten we hier voorleggen wordt dit bij aankomst op boot gecheckt of bij aankomst in Tenerife De negatieve test mag max. 72 uur op voorhand afgenomen worden .

 63. Dag Ingeborg,

  Het hotel heeft gelijk, tests hoeven pas vanaf 6 jaar.
  QR-code daarentegen is voor iedereen verplicht, ook voor je kinderen.

  Veel plezier in Tenerife,
  Guy H.

 64. Ingeborg schreef:

  Hoi,

  Het is me even niet meer duidelijk. Wij vliegen met 2 kids van 1 en 3 naar Tenerife. Volgens het hotel hoeven kinderen onder 6 geen pcr test. Is dit we juist? Ik vind er verschillende informatie over. Hebben kinderen van deze leeftijd wel een qr code nodig als we samen reizen? Ze hebben namelijk geen pcr test, dus dat kan ik ook niet aanvinken. Super bedankt!!

 65. Ruben Janssen schreef:

  Beste,

  Ik neem 12 en 13 december deel aan het Spartan European Championships en de Spartan Spain National Series. Ik zie de restricties steeds strenger worden, momenteel gaat alles van het evenement (met bijbehorende maatregelen uiteraard) nog steeds door. Verwachten jullie komende week nog nieuwe maatregelen die roet in het eten kunnen gooien?

  Ruben

 66. Dag Gianluca,

  Kort antwoord: JA

  Veel plezier in Tenerife,
  Guy H.

 67. Gianluca schreef:

  Beste wij vertrekken naar tenerife met ons dochter van 10 jaar .moet zij ook een pcr test afnemen?

 68. Soetaert Nathalie schreef:

  Hallo
  mijn man vertrekt met 4 vrienden op 9 december tot 14 december naar Tenerife om te gaan vissen.
  Ik ga op de site https://www.spth.gob.es/ het formulier in vullen maar zie daar staan dat je het kan aanvragen in groep, zou dit dan voldoende zijn als ik voor al de 5 personen het in een keer invul?
  of zijn we verplicht het te doen per persoon?
  vind dit niet erg duidelijk.

 69. Dag Lucien,

  Na invullen van je gegevens, ontvang je een E-mail met een security code.
  Die vul je de volgende stap in.

  Met “formulier ID” wordt bedoelt je identiteitskaart nummer of paspoort nummer, hetgeen je de vorige stap hebt ingevuld, zodat het systeem herkent dat jij het bent.

  Op deze pagina staat het volledig uitgelegd, stap per stap:
  https://www.tenerifevakantie.com/naar-tenerife-vliegen/

  Succes,
  Guy H.

 70. Gianluca schreef:

  Ik was vergeten te zeggen dat we naar tenerife vertrekken

 71. Gianluca schreef:

  Beste
  Wij vertrekken uit charleroi
  Is een coronatest verplicht of niet?

 72. Lucien schreef:

  wat is formulier ID wat moet ik daar invullen ???

 73. Dag André,
  Die SMS met confirmatie heb je nodig. Probeer anders met een GSM van iemand anders.
  Groeten,
  Guy H.

 74. Dank je Guy !
  Is de Confirmatie Code belangrijk ?
  Want die SMS kan ik dus niet ontvangen.
  Zonnige groetjes,
  André

 75. Dag André,

  De enige oplossing die ik zie is om het formulier op een ander toestel in te vullen (mobiel, tablet, laptop…).
  Hier online invullen

  Hopelijk lukt het.
  Vriendlijke groeten,
  Guy H.

 76. Dank je ! De reis is goed verlopen, QR code , health control, in de luchthaven in Charleroi was het rustig, iedereen gebruikte mondmasker.
  Ik heb wel een probleempje, om terug naar België te vliegen. Ik had mijn GSM op vliegmodus gezet. En ben mijn PIN en PUK code vergeten. Die heb ik nodig om mijn GSM terug te starten, voor de Confirmatie code voor het Public Health Passenger Locator Form. ( Ik heb mijn formulier nog niet ingevuld )
  Hoe kan ik dit oplossen ?

 77. Is bezoek aan supermarkt mogelijk. Tijdens verblijf.

 78. Dag André,

  Op deze pagina vind je alle actuele informatie:
  https://www.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/

  Hier het voornaamste:
  – mondmasker overal verplicht, behalve op het strand (als je op de zelfde plaats blijft) en in bars restaurants aan tafel ook geen mondmasker. Lees ook dit: https://www.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/#Wanneer_is_een_mondmasker_niet_verplicht
  – roken op de terrassen is verboden
  – als jullie een pakketreis hebben (via TUI bvb.) dan zijn jullie altijd verzekerd dat er een terugvlucht is, zelfs al zou Tenerife ondertussen een “rode zone” worden.

  Gezien jullie pas in oktober vertrekken, volg daarom zeker bovenstaande pagina, want het kan snel wijzigen.

  Veel plezier,
  Guy H.

 79. Dank je voor de nuttige inlichtingen.

  Ik heb een zeilcursus in Marina San Miguel, Tenerife gepland in oktober 2020, en vertrek 16 oktober 2020 tot 28 oktober 2020, met Ryanair vanaf Charleroi Luchthaven, België. Ik woon in Antwerpen. Welke zijn de laatste voorschriften ?

Reacties zijn gesloten.

Ook interessant om weten…