Reisvoorwaarden Canarische eilanden uitgelegd

Reisvoorwaarden Canarische eilanden
Zonsondergang Tenerife

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Aangepast 7 april 2022

Reisvoorwaarden voor de Canarische eilanden

Wie kan de Canarische Eilanden bezoeken?

Degenen afkomstig uit de Europese Unie, uit een land van het Schengengebied of uit een derde land waarmee Spanje een overeenkomst heeft gesloten betreffende de toelating van reizigers. Dit zijn het Verenigd Koninkrijk, Australië, China, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Singapore, Japan en Israël.

Vanaf 7 juni kan je als toerist reizen, vanuit andere landen dan die hierboven opgesomd, met een vaccinatiebewijs.

Raadpleeg bij terugkeer altijd de vereisten en aanbevelingen van je thuisland.

Welke zijn de reisvoorwaarden voor de Canarische eilanden?

Vanaf 6 april 2022 geen SpTH meer nodig

Op 6 april 2022, heeft de Spaanse overheid deze wijziging gepubliceerd in het Spaanse Staatsblad (BOE). Indien men in het bezit is van een geldig digitaal COVID-certificaat van de Europese Unie of gelijkwaardig is er geen aanvullende documentatie vereist, noch bij het instappen, noch bij de gezondheidscontroles bij aankomst op de Spaanse vliegvelden en in de Spaanse havens. Meer info op deze pagina.

Invullen Spaans gezondheidsformulier (FCS formulier)

Alle personen die naar Spanje reizen moeten het gezondheidsformulier online invullen (FCS form) voordat ze vertrekken. Dit kan op de website van Spain Travel Health, zodra het formulier is ingevuld, krijg je een QR-code, die bij aankomst in Spanje moet worden getoond. Ook via een mobile app (naam van de app is SpTH) kan de QR-code worden bekomen (Androïd of Apple).
Lees hier in detail hoe het FCS formulier in te vullen (aangepast). Denk eraan dit voor elke persoon en/of trip apart in te vullen.

Kinderen onder de 12 jaar moeten deze procedures niet ondergaan

 1. ofwel een negatief testresultaat van een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP, …) die ten vroegste 72 uur voor aankomst in Spanje werd afgenomen of een antigeentest (géén zelftest) die ten vroegste 48 uur voor aankomst in Spanje werd afgenomen,
 2. ofwel een vaccinatiecertificaat. Hiermee kan men aantonen dat men minstens 14 dagen vóór de reis volledig (2 dosissen, of 1 voor Janssen) gevaccineerd is met een vaccin dat erkend wordt door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO),
 3. ofwel een herstelcertificaat. Hiermee kan men aantonen dat men recent de ziekte overwonnen heeft. Dit moet een positief NAAT-testresultaat (PCR, TMA, LAMP, …) van minimum 11 dagen vóór de afgifte van het EU Digitaal COVID-Certificaat bevatten en verliest zijn geldigheid 180 dagen na de staalafname.

Passagiers van internationale cruises die in Spaanse wateren varen, moeten voor het invullen van hun gegevens gebruikmaken van de app EU Digital Passenger Locator Form, in plaats van het formulier of de apps van Spain Travel Health.

Bijkomend zullen onderstaande gezondheidstest plaatsvinden bij aankomst op de luchthaven:

 • Temperatuurcontrole (koorts betekent temperatuur gelijk aan of hoger dan 37,5ºC)
 • Visuele controle naar eventuele symptomen

LET OP: er gelden speciale voorwaarden voor de toegang tot officiële toeristen accomodaties. => afgeschaft vanaf 15 oktober 2021

Kom je uit een andere autonome gemeenschap Spanje binnen, dan is een Corona test verplicht (72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden)

Wat als je tussen de eilanden reist?

Het verkeer tussen de Canarische eilanden is momenteel volledig hersteld, met dagelijkse verbindingen waarmee u gemakkelijk van het ene eiland naar het andere kunt reizen, hetzij per vliegtuig of per boot. U kunt tussen de eilanden reizen met de luchtvaartmaatschappijen Binter en Canaryfly of met de scheepvaartmaatschappijen Fred Olsen, Armas, Biosfera Express en Líneas Romero.

 • Er zijn geen beperkingen op het reizen tussen de eilanden.
 • Er gelden speciale voorwaarden voor de toegang tot officiële toeristische accommodatie (zie hieronder).
 • Bekijk hier de alarmfase voor elk eiland.

Wat als je vanuit een andere autonome gemeenschap in Spanje reist?

Er gelden momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden vanuit heel Spanje. Het is dus mogelijk om tussen de eilanden en vanaf het vasteland van Spanje te reizen.

Dit verandert vanaf woensdag 1 december.

De Canarische Eilanden gaan opnieuw controles invoeren voor Spaanse passagiers op hun luchthavens wegens de toename van het aantal gevallen van Covid-19 in Spanje. De maatregel, die op 1 oktober was ingetrokken, zal op 1 december 2021 weer van kracht worden en dit tot 15 januari 2022 middernacht.

Vanaf woensdag 1 december 2021 moeten alle reizigers afkomstig vanuit Spanje en die de archipel willen binnenkomen aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

Voorwaarden

 • het volledige vaccinatieschema hebben ontvangen (meer dan 15 dagen van tevoren en binnen de vier maanden voor de reis een dosis hebben gekregen)
 • een certificaat hebben waaruit blijkt dat zij de ziekte in de zes maanden voor de reis hebben overwonnen;
 • een negatieve test op besmetting hebben ondergaan.

Vrijstellingen

Vrijgesteld van deze eisen zijn kinderen jonger dan 12 jaar, personen op doorreis met als bestemming een ander grondgebied of een ander land, en personen die kunnen aantonen dat zij, ongeacht hun verblijfplaats, gedurende een periode van minder dan 72 uur buiten de Canarische Eilanden hebben verbleven. Bron

Voorwaarden (vóór 1 oktober 2021):

 • Diagnostische test op actieve infectie met COVID-19 met negatief resultaat, uitgevoerd binnen 72 uur vóór aankomst op de Canarische Eilanden. Verplicht.
 • De aanvaarde tests zijn PCR (RT-PCR van COVID-19) en Transcription Mediated Amplification (TMA). Snelle tests voor de opsporing van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80% zijn eveneens geldig, overeenkomstig hun overeenkomstige homologatie.
 • Er gelden speciale voorwaarden voor de toegang tot logiesverstrekkende bedrijven (zie hieronder).

Vrijstellingen (vóór 1 oktober 2021):

 • Kinderen jonger dan 12 jaar
 • Passagiers in transit in een haven of luchthaven op de Canarische Eilanden met eindbestemming in een ander land of een ander deel van het nationale grondgebied.
 • Passagiers die kunnen bewijzen dat zij minder dan 72 uur (vóór aankomst) buiten de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden hebben verbleven, ongeacht hun verblijfplaats.
 • Passagiers die in het bezit zijn van het officiële document waaruit blijkt dat zij het volledige vaccinatieschema hebben ontvangen in de loop van de acht maanden vóór de reis, of ten minste één dosis van een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd vaccin tegen COVID-19 – in dit tweede geval meer dan 15 dagen vóór de reis – in de loop van de vier maanden vóór de reis. In het officiële document waaruit de vaccinatie blijkt, moeten het ontvangen vaccin, het aantal dosissen en de datum waarop elke dosis is toegediend, worden vermeld.
 • Passagiers die aan de hand van een officieel medisch attest of een openbaar document kunnen aantonen dat zij de ziekte minder dan 6 maanden geleden hebben opgelopen.

Speciale voorwaarden voor toegang tot officiële toeristische accommodaties => afgeschaft vanaf 15 oktober 2021

Voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

 • Negatieve Covid test maximum 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden. De toegestane tests zijn PCR (RT-PCR voor COVID-19), Transcription Mediated Amplification (TMA), en Antigeentests.
 • Passagiers die in het bezit zijn van een officieel document waaruit blijkt dat zij in de afgelopen 8 maanden voorafgaand aan hun reis volledig zijn ingeënt of ten minste één dosis van een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd COVID-19-vaccin hebben ontvangen in de afgelopen 4 maanden en ten minste 15 dagen voorafgaand aan de reis.
 • Passagiers met een officieel medisch attest of een officieel document waaruit blijkt dat zij in de afgelopen 6 maanden hersteld zijn van de ziekte.

Vrijstellingen:

 • Kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Ingezetenen van de Canarische Eilanden die op eigen verantwoordelijkheid verklaren dat zij het grondgebied, in de 15 dagen voorafgaand aan hun aankomst in de accomodatie, niet hebben verlaten en dat zij in die periode geen COVID-19-symptomen hebben gehad.
 • Personen die, ongeacht hun woonplaats, kunnen aantonen dat zij slechts gedurende een periode van minder dan 72 uur vóór hun aankomst buiten de Canarische Eilanden zijn geweest, terwijl zij daarvoor gedurende een volledige periode van 15 dagen op het grondgebied van de Canarische Eilanden zijn geweest, en die tevens op eigen verantwoordelijkheid verklaren dat zij in die periode geen COVID-19-symptomen hebben gehad.

In ieder geval is het uiterst belangrijk de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

Waar vind ik mijn persoonlijke vaccinatiegegevens?

Volgende vaccinatiegegevens zijn in principe terug te vinden in Vaccinnet. U raadpleegt best uw vaccinator (arts) hiervoor, of u kunt ze zelf bekijken via de My Health Viewer:

 • Alle vaccinatiegegevens van Kind en Gezin van kinderen geboren in 1998 en later
 • Alle vaccinatiegegevens van de CLB’s vanaf het schooljaar 2005-2006
 • Alle vaccinatiegegevens die ingevoerd werden door de huisartsen en pediaters in Vaccinnet. Dit kon vanaf 2006, maar werd pas verplicht in 2014.

Via My Health Viewer kunt u als ouder ook de gegevens van uw minderjarig kind consulteren.

Het persoonlijke Coronacertificaat wordt gebundeld via een QR-code in de CovidSafeBE applicatie, die vanaf 16 juni 2021 beschikbaar is.

Zie ook deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties

 1. Goedenavond,

  De situatie vandaag (kan veranderen tegen 30 december) is dat je geen bijkomende negatieve test nodig hebt.

  Er is een verschil tussen “risico” en “hoog risico”.
  Momenteel is België voor Spanje een “risico” gebied (tot 29/12), maar geen “hoog risico” gebied, daarom geen PCR-test momenteel.

  Op deze pagina kan je de lijst van risico-gebieden terugvinden (onderaan, voorlaatste paragraaf):
  https://www.tenerifevakantie.com/kleurcodes-belgie-nederland-spanje/

  En op deze pagina lees je de formaliteiten, zowel voor heen- als terugreis:
  https://www.tenerifevakantie.com/coronavirus-tenerife/

  Veel plezier in Gran Canaria,
  Guy H.

 2. De Backer L schreef:

  Moeten wij een bijkomende negatieve test hebben voor gran canaria. Wij hebben onze booster vaccin gehad. Vertrek 30 dec

 3. Charlotte schreef:

  Hoihoi
  Is het nog steeds zo dat je ook een negatieve test moet voorleggen in het hotel als je al volledig gevaccineerd bent?
  Bedankt voor het antwoord!

 4. Dag Els,
  Ik vermoed dat je bedoelt bij de terugkeer naar België?
  Je kan alles op deze pagina lezen (bovenaan het deel met de lichtgroene achtergrond, punt 2). Momenteel is Spanje nog geen zone van hoog risico (inclusief de Canarische eilanden).
  Groeten,
  Guy H.

 5. Dag Guy,

  Tenerife is donkerrood geworden, wil dit nu zeggen als je volledig gevaccineerd bent je dan toch nog in quarantaine moet?
  Tot hoelang zijn de restaurants open?
  Groetjes Els

 6. Dag Ivan,
  Ben niet bekend met de regels voor Duitsland, maar kijk hier eens: Duitsland => Spanje.
  Officiële toeristische accomodaties zijn o.a. hotels, aparthotels, vv, kunnen dus ook appartementen zijn met receptie. Dus best even contact opnemen met de verhuurder. Lees hier de voorwaarden.
  Een fijne vakantie,
  Guy H.

 7. Hallo!

  Hoe zit het als wij vanuit Duitsland vertrekken? (wonend in België)
  En wat wordt er bedoeld met officiële toeristische accommodaties?
  Wij verblijven een appartement, dit valt daar niet onder dan?
  Of moeten we dan ook een PCR test hebben? Zijn wel al meer als 2 weken gevaccineerd.

  Bedankt,
  mvg,
  Ivan

 8. Hallo, welke kleurcode heeft playa des ingles in gran canaria? Want er staan verschillende codes op verschillende sites. Het is dus ietswat verwarrend. Alvast bedankt

 9. Dag Stijn,
  De regels zijn ietwat verwarrend. Als je uit een groene zone komt hoef je geen test te doen om Spanje binnen te komen. Echter de gereguleerde toeristische accomodaties vragen dat wel, zoals je op deze pagina kan lezen.
  Ik heb al eerder gemerkt dat de reisagentschappen niet altijd goed op de hoogte zijn.
  Toch een fijne vakantie.
  Guy H.

 10. Goedemiddag,

  Volgens TUI is een PCR test verplicht om de Canarische eilanden binnen te komen (ook van uit het Vlaams Gewest). Klopt dit? Volgens TUI volgen de eilanden de regels van Spanje niet.

  Groeten, Stijn.

 11. Dag Steffi,
  Op de site vind je de nu geldige maatregelen. Doch 24 juli is nog 3 weken, alles kan veranderen…
  Uiteraard kan je buiten je Hotel gaan en volop Tenerife verkennen. Er zijn voldoende bars en restaurants open, maar niet allemaal. Hangt af van waar precies je hotel is. Je kan altijd een taxi nemen of openbaar vervoer. Een beter optie is een auto huren, dan kan je het echte Tenerife ontdekken.
  Betreft zwembad van je hotel, best even te informeren bij het betreffende hotel.
  Ik woon hier sinds 2004 en geniet elke dag van dit prachtige eiland. In het complex waar we wonen zijn de 2 zwmbaden gewoon open.
  Een fijne vakantie,
  Guy H.

 12. steffi schreef:

  Hallo,

  een vraagje. Ik vertrek 24/07 naar Tenerife. Ik vraag me af of het de moeite is om te gaan? Welke maatregelen gelden er? Kan je buiten je hotel gaan? Mag je in het zwemband van je hotel? Zijn de restaurants en cafés open?

  Bedankt 🙂

 13. Dag Kelly,
  Dat zijn de gereguleerde toeristische accomodaties, zoals Hotels, Aparthotels, Herbergen, VV, etc…
  Groeten,
  Guy H.

 14. Beste, wat wordt eigenlijk bedoeld met “officiële toeristische accommodaties”?! Merci voor de verduidelijking en de dagelijks duidelijke info!!!

 15. Dag Tom,
  België is toch een ingewikkeld land. Zou men niet naar je adres kijken?
  Hier weet ik geen antwoord op verder. Trouwens Zaventem ligt toch in het Vlaamse gewest, dus geen discussie mogelijk, lijkt me.
  Laat het me weten indien je hier iets over hoort.
  Groeten,
  Guy H.

 16. Bedankt, ik zie het ook. Nu is het alleen de vraag hoe Spanje een vlucht vanuit Brussel bekijkt. Brussel is nog oranje, maar de luchthaven van Brussel ligt wel volledig in “la región de Vlaams Gewest”, dus hoe leg je bij aankomst uit dat je niet uit een risicogebied komt.

 17. Dag Tom,
  Voor zover ik weet wordt België als geheel beschouwd. Maar alles kan wijzigen, het gaat snel 😉
  Groeten,
  Guy H.

 18. Dag Tom,
  De wekelijkse lijst die Spanje hanteert moet je volgen.Op deze pagina kan je die terugvinden.
  Inderdaad, jullie vertrekken net een dag te laat… maar misschien komt de lijst eerder ter beschikking.
  We duimen.
  Goeie reis,
  Guy H.

 19. Tom again schreef:

  En ik zie net dat Vlaanderen vandaag al groen gekleurd is, heb je een idee of Spanje in het verleden al onderscheid maakte tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel? Natuurlijk niet evident aangezien normaal de plaats van vertrek geldt, en de luchthaven van Brussel eigenlijk in Vlaanderen ligt… 🙂

 20. Nog eens beroep doen op je uitgebreide kennis… 🙂
  Volgende week donderdag (1/7) kleurt België groen op de Europese kaart. Wordt België dan onmiddellijk als laagrisico-gebied gezien, of werkt Spanje met die wekelijkse lijst die van maandag tot zondag loopt (nu is er zo’n lijst van 21/6 tot 27/6)? Wat dan zou betekenen dat België pas vanaf maandag 5/7 als laagrisico wordt gezien. Aangezien we op 4/7 naar Tenerife vertrekken is dat nuttig om te weten… 🙂

  Alvast bedankt!

 21. Bedankt Tom,
  Dus vanaf 1 juli enkel quarantaine bij terugkeer uit een donkerrode zone.
  Groeten,
  Guy H.

 22. Dag Tom,

  Bedankt voor je opmerking. Kun je de link even doorsturen waar dat de wijziging vanaf 1 juli vermeld staat? Dan pas ik dat aan in de website.
  Momenteel is de situatie nog altijd quarntaine bij terugkeer uit een rode zone.

  Nogmaals bedankt voor je feedback,
  Guy H.

 23. Tom Piscaer schreef:

  Even een kleine maar belangrijke correctie op je vorige antwoord: vanaf 1 juli moet je in België niet meer in quarantaine gaan als je terugkeert uit een rode zone. Je dient enkel te beschikken over het Coronacertificaat, dus volledig gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-test afleggen (max. 72 uur oud), of de voorbije 6 maanden een positieve test afgelegd hebben.

 24. Dag Jurgen,
  Als Tenerife rood zou worden dan is de kans groot dat je bij terugkeer naar België in quarantaine zal moeten. Je zal een SMS ontvangen met instructies van wat je moet doen.
  Om Spanje binnen te komen hoeven kinderen tot 12 jaar geen test af te leggen. De officiële toeristische accomodaties verwachten dit wel voor kinderen vanaf 6 jaar. Lees het hier. Hopelijk wijzigt dit kortelings…
  Nog een prettig weekend,
  Guy H..

 25. Jurgen Lauwers schreef:

  Kinderen onder de 12 jaar hoeven toch niets te doen ? En wat als tenerife rood wordt ? Mogen we dan nog komen , of gaan we in quarantaine moeten gaan als we weer naar huis gaan.

 26. Dag Jonas,
  De reisvoorwaarden om naar Tenerife te komen lees je hierboven (de pagina werd vandaag nog aangepast).
  De voorwaarden om terug te reizen lees je op deze pagina.
  Of een coronacertificaat verplicht zal zijn, weet ik niet. Ik vermoed dat in het geval je een test zou moeten afnemen, het certificaat van het labo ook geldig is.
  Alleszins een leuke vakantie,
  Guy H.

 27. Beste,
  Op 25juni vertrekken we naar Tenerife, het is me duidelijk dat we een negatieve test nodig hebben en de SPTH app invullen. Maar voor terug te keren naar Nederland op 6 juli moet je dan een negatieve test afleggen in Tenerife omdat vanaf 1 juli het coronacertificaat in voege gaat? (We zijn nog te jong om zo snel al volledig gevaccineerd te zijn.
  Groeten
  Jonas

 28. Beste Tom,
  Het is inderdaad onduidelijk, maar ik heb de tekst aangepast en de officiële lijst met risicolanden toegevoegd.
  België en Nederland blijven risicolanden voor Spanje, zelfs nu dat België “oranje” is geworden.
  Dus deze voorwaarden gelden plus de voorwaarden die door de accomodatie wordt gevraagd.
  Volgens mijn bronnen is het vanaf 12 jaar dat de voorwaarden verplicht zijn. Maar de accomodaties vragen nog steeds vanaf 6 jaar… hopelijk wordt dit aangepast.
  Een prettig weekend,
  Guy H.

 29. Tom Piscaer schreef:

  Het is me niet meer zo duidelijk welke vereisten er nu zijn om naar Tenerife te reizen. Ik zie staan “Kom je uit een medium of laagrisico -gebied, moet je enkel het Spaans gezondheidsformulier (FCS formulier) invullen.” Betekent dat dat je vanuit België (nu oranje en vanaf de week van 5/7 groen) geen negatieve PCR-test of volledige vaccinatie meer nodig hebt? En dus ook vanaf 1 juli geen Europees Coronacertificaat?
  En bij het Coronacertificaat werd hier in de pers vermeld dat dit verplicht is vanaf 6 jaar om te reizen binnen Europa, maar hier wordt duidelijk gezegd dat het pas vanaf 12 jaar nodig is voor de Canarische Eilanden, is dat correct?

  Bedankt alvast voor de vele nuttige informatie!

  Tom

 30. Skoczylas Christine schreef:

  Moeten de Belgen dan nog steeds een negatieve test hebben om naar Gran Canaria te komen?

 31. Ken Haesendonckx schreef:

  Gezien de evolutie van de cijfers op Tenerife denk ik dat je zeker voor tenerife niet moet hopen op verdere versoepelingen, integendeel zelfs!

 32. Dag Steve,
  Jammer genoeg beschik ik niet over een glazen bol. België kleurt sinds vandaag oranje (komt van rood), hopelijk blijft dat zo 😉
  Betreft de maatregelen op de Canarische eilanden, die worden elke donderdag herzien en eventueel aangepast.
  Je kan dat hier volgen.
  Er wordt ook gesproken over het versoepelen van de mondmaskerplicht, maar nog niets concreet.
  Ik zou zeggen, blijf onze blog volgen 🙂
  Alleszins een aangename vakantie toegewenst.
  Groeten,
  Guy H.

 33. Beste, op 3 juli vertrekken wij vanuit België richting Tenerife. Hebben jullie zicht wanneer er nog wijzigingen gebeuren betreffend het reizen naar Tenerife vanuit België? En eventueel versoepelingen terplaatse die zouden gebeuren?
  mvg,
  Steve

 34. Dag Ken, we zullen duimen 🙂
  De lijst met landen blijft inderdaad geldig tot 20 juni.
  Groeten,
  Guy H.

 35. Ken Haesendonckx schreef:

  Dag Guy, ik dacht dat Spanje om de 14 dagen een lijst publiceerde met welke landen als niet risico worden aanzien. De huidige lijst is in elk geval geldig tot 21/6! Aangezien BE oranje is geworden en NL niet zal de test voorwaarde voor mensen +12 die vliegen vanuit NL volgens mij sowieso blijven tot 05/07 vermoed ik. Ik hoop nog wel op een versoepeling voor het inchecken in de hotels want nu zouden mijn dochters van 7 & 9 moeten getest worden. Hopelijk geraken we ook nog van die mondmaskers af tegen 01/07 maar de cijfers op tenerife willen niet echt mee.

 36. Bedankt Katrien… en ondertussen heeft België (officieel) de kleur oranje gekregen. Goed nieuws dus!
  Groeten,
  Guy H.

 37. Katrien schreef:

  Dag Guy, dit was gisteren in het vrt journaal. We zitten aan 127 besmettingen per 100.000 inwoners per 14 dagen en de positiviteitsratio is 2,4%.

 38. Dag Ken,
  1) Uiteraard telt het land van vertrek, niet de nationaliteit.
  2) Goeie vraag… ik vermoed dat die voorwaarden kortelings zullen worden aangepast (zeker tegen 1 juli)
  3) Normaliter zouden beiden gelijk moeten zijn.
  Bedankt voor de goede vragen 🙂
  Groeten,
  Guy H.

 39. Ken Haesendonckx schreef:

  Normaal wordt kaart vandaag geupdate & als je naar de voorwaarden kijkt dan zou België idd oranje worden maar dan stel ik mij volgende vragen;
  1) Is het land van vertrek of de nationaliteit bepalend voor de kleur? VB stel BE is oranje & NL is rood… Telt als belg zijnde, die via NL vliegt dan oranje of rood?
  2) Heeft deze kleurcode ook invloed op de check in bij het hotel want inreisvoorwaarden onder de 12 zegt geen test noodzakelijk maar inchecken bij een hotel zegt geen test noodzakelijk onder de 6
  3) Moet je niet kijken naar de aanpassing van de status van een land in het BOE ipv van de europese kaart?

 40. Dag Katrien,
  Ik zie België nog altijd als rode zone, zie link.
  Waar heb je gezien dat België oranje is?
  Groeten,
  Guy H.

 41. Katrien schreef:

  Waarom wordt België als rode zone beschouwd? Vanaf vandaag zijn we oranje zone

Ook interessant om weten…