Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Romería San Benito Abad

zondag 9 juli 2023 Gehele dag

Romería San Benito Abad in La Laguna - affiche

Romería San Benito Abad in La Laguna

De Romería San Benito Abad, een van de grootste op Tenerife, vindt plaats in La Laguna op zondag 9 juli vanaf 11u00.

De processie bestaat uit zeven vrouwen, elk gekleed in de traditionele klederdracht van elk van de Canarische eilanden. Daarnaast doen jongeren mee aan de bedevaart en dragen ze bloemen en fruit als offer aan de heilige. Karren, rondallas (lyrische zanggroepen begeleid door snaarinstrumenten), parrandas en vee maken ook deel uit van de kleurrijke optocht die door de straten trekt.

De bedevaart van San Benito is het hoogtepunt van de feesten in San Cristóbal de La Laguna, die enkele dagen eerder beginnen met de proclamatie en de traditionele Baile de Magos, georganiseerd door de gemeente. Deze feesten zijn belangrijk voor de lokale bevolking en trekken ook veel bezoekers aan.

Tijdens de Romería op zondag trekken talloze wagens door de straten van La Laguna. Vanuit deze huifkarren worden typische gerechten uitgedeeld, zoals hardgekookte eieren, karbonades, gofio, papas arrugadas (gerimpelde zoute aardappeltjes) en fruit.

Mensen van alle leeftijden en afkomst dragen bloemen en fruit tijdens de processie als eerbetoon aan de heilige. Rondallas en parrandas zorgen voor muzikale en levendige momenten tijdens de optocht.

  • 11u00 Offering aan San Benito met traditionele producten.
  • 12u00 LXXVII regionale bedevaart (romería) van San Benito vanaf calle Marqués de Celada.
  • 15u30 Dansfeest – Popular Verbena opgeluisterd door de orkesten Maquinaria Band en Malibú.

Fiestas ter ere van San Benito Abad

Vee optocht in La Laguna ter ere van San Benito Abad

De hele maand door zijn er verschillende evenementen in de voormalige hoofdstad van Tenerife.

Landbouw- en veeteelt beurs op het eiland van dinsdag 11 tot en met zondag 16 juli vanaf 10u00. Er zijn verschillende cursussen, wedstrijden, een veewandeling en tentoonstellingen van traditionele producten, handwerk, vee en landbouwmachines. Tijdens de zes dagen van de beurs is er een kinderzone, eetzones met kraampjes en muziek.

Download hier het volledige programma van de Fiestas San Benito.

Veewandeling door de vallei van La Laguna

Deze optocht met vee gaat door op zaterdag 15 juli vanaf het Centro Cuidadano Camino Tornero naar Casa del Ganadero.

Over de Romería San Benito Abad

San Cristóbal de La Laguna is door UNESCO erkend als cultureel erfgoed en werelderfgoed vanwege zijn historische en culturele waarde. De populaire Romería (bedevaart) van San Benito Abad is ook uitgeroepen als een festival van Nationaal Toeristisch Belang.

San Cristóbal de La Laguna is door UNESCO erkend als cultureel erfgoed en werelderfgoed vanwege zijn historische en culturele waarde. De populaire Romería (bedevaart) van San Benito Abad is ook uitgeroepen als een festival van Nationaal Toeristisch Belang.

De Romería vindt elk jaar plaats op de tweede zondag in juli.

De Romería van San Benito Abad is een belangrijk cultureel en religieus evenement in San Cristóbal de La Laguna. Het is een viering vol tradities, kleuren en smaken, die lokale bewoners en bezoekers een unieke ervaring biedt.

Korte video van de Romería San Benito Abad

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje+ Google Maps

Ook interessant om weten…