Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

November Wijnmaand in La Laguna

woensdag 1 november tot donderdag 30 november

November wijnmaand 2023 te La Laguna - affiche

November Wijnmaand vier 20 jaar van wijn en gastronomie

November Wijnmaand (Noviembre Mes del Vino) is een geliefde traditie in La Laguna, en dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal, namelijk het 20-jarig jubileum. Dit culturele, culinaire, en vermakelijke feest wordt georganiseerd door de gemeente La Laguna in samenwerking met de Denominación de Origen Tacoronte Acentejo.

Geschiedenis November Wijnmaand

November Wijnmaand, dat in deze editie zijn twintigjarig jubileum viert, begon als een visionaire stap van de gemeente La Laguna. Het initiatief combineert gastronomie, cultuur en enologie en heeft de afgelopen twee decennia een belangrijke rol gespeeld in de ondersteuning van de lokale wijnindustrie. De Concejalía de Comercio y Desarrollo Económico Local, samen met de Denominación de Origen Tacoronte Acentejo, hebben dit jaar opnieuw een boeiend programma samengesteld.

Steun voor de lokale wijnindustrie

Leticia Villegas, de verantwoordelijke wethouder van La Laguna, benadrukte het belang van November Wijnmaand voor de lokale wijnproducenten. Ze erkende de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd in een veeleisende en wereldwijde markt en benadrukte hoe dit evenement kan bijdragen aan de groei en versterking van de sector.

Indrukwekkende cijfers

José Manuel González, de voorzitter van de Denominación de Origen Tacoronte Acentejo, deelde enkele indrukwekkende statistieken over de wijnproductie in de regio. Met 740 hectare aan wijngaarden, meer dan 1.000 professionals in de wijnbouw en 30 wijnhuizen die hun producten produceren en op de markt brengen, is de wijnindustrie van Tacoronte Acentejo een economische motor geworden.

Wat te verwachten tijdens November Wijnmaand?

María Paz Gil onthulde de opwindende agenda voor de maand november, me meer dan 30 activiteiten:

  • wijnproeverijen
  • culinaire verwennerijen
  • historische rondleidingen
  • muzikale optredens
  • schaaktoernooien
  • escapaderoutes
  • dansvoorstellingen
  • schildersessies
  • speciale aanbiedingen van lokale wijnhuizen

Dit jaar zullen maar liefst dertien wijnhuizen van de Denominación de Origen deelnemen, evenals diverse restaurants die hun gastronomische creaties aanbieden.

Cultuur en Entertainment

November Wijnmaand biedt ook een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten, zoals optredens, boekpresentaties, schaaktoernooien, culturele evenementen en zelfs filmfestivals. Deelname van lokale bedrijven en organisaties benadrukt de gemeenschapszin en de betrokkenheid bij dit jaarlijkse festijn.

Hoogtepunt ‘Noche en Tinto’

Het hoogtepunt van het evenement komt op donderdag 30 november met de langverwachte ‘Noche en Tinto’, die zal plaatsvinden op de Plaza de La Concepción. Hier kunnen bezoekers genieten van de nieuwe oogst van 2023 en getuige zijn van live kunstuitingen door getalenteerde illustratoren. Deze nacht belooft een spektakel te worden, dankzij de samenwerking met Decero Concepto y Proyectos.

Noviembre Mes del Vino is niet alleen een viering van wijn en gastronomie, maar ook een eerbetoon aan de rijke cultuur en gemeenschap van La Laguna. Het onderstreept het belang van lokale betrokkenheid en steun voor de wijnindustrie, terwijl het een maand vol plezier en vermaak biedt voor zowel bewoners als bezoekers. Dit 20-jarig jubileum is een bevestiging van de duurzaamheid en groei van dit prachtige evenement, en we kijken uit naar een maand vol wijn, eten en vreugde.

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje+ Google Maps

Ook interessant om weten…