Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wijn, kastanjes en zoetigheid

vrijdag 1 december 2023 17u00 tot 22u00

Wijn Kastanjes en zoetigheid in Valle San Lorenzo

Valle San Lorenzo viert 10de Kastanje en Wijnavond

Proeverijen, culinaire masterclasses, tentoonstellingen, muziek, poppentheater en kinderworkshops zijn de extra elementen die toegevoegd worden aan dit commerciële evenement.

Met de komst van de herfst wordt ook de kastanje, zoetigheden en wijnavond van Valle San Lorenzo in Arona georganiseerd. Dit feestelijke evenement, dat in de afgelopen tien jaar enorm populair is geworden, zal plaatsvinden op vrijdag 1 december, midden in de Viva San Andrés Tapas Route, die van donderdag 30 november tot zondag 3 december wordt gehouden in hetzelfde dorp.

Kastanje en wijnavond – Tarde de Castañas, Dulces y Vino

Deze namiddag valt samen met het feest van San Andrés, de datum van de opening van de wijnmakerijen en de traditionele “arrastre de cacharros” – het naar beneden glijden met een plankje – een ideaal evenement om te delen met het gezin, de smaakpapillen te verwennen en de lokale handel en de lokale productie te steunen.

Dit evenement is ideaal om te genieten met het gezin, je smaakpapillen te verwennen en tegelijkertijd de lokale handel te ondersteunen.

Deze namiddag valt samen met het feest van San Andrés, de opening van de nieuwe wijnen van de bodega’s en het traditionele “arrastre de cacharros” – het afdalen van de steile straten op een plankje.

Activiteitenprogramma

Een ervaren kastanjemaker zorgt ervoor dat op vrijdag 1 december Valle San Lorenzo doordrenkt zal zijn met de heerlijke geur van geroosterde kastanjes. Deze geur wekt niet alleen de eetlust op, maar brengt ook de perfecte sfeer die past bij het geplande evenement in dit dorp.

Naast kastanjes worden er ook verschillende zoetigheden en wijnen verkocht in de Calle El Colegio en in de buurt van de brug (van 17u00 tot 22u00). In deze omgeving wordt de verkoop gecombineerd met ambachtelijke workshops van het Programa de Formación en Alternancia con el Empleo (PFAE) Dinamizando Arona. Tijdens dezelfde uren zullen rondtrekkende muzikanten en personages de straten van het winkelgebied Valle San Lorenzo opvrolijken.

De producten waaraan het evenement zijn naam ontleent, zijn ook verkrijgbaar op de Boerenmarkt van Valle San Lorenzo. Op deze dag zal deze markt langer geopend zijn, namelijk van 8u00 tot 14u00 en van 17u00 tot 21u00. Daarnaast is de Boerenmarkt ook een van de belangrijkste locaties voor de Kastanje-, Zoetwaren- en Wijnavond.

Honing- en wijn degustaties…

Naast workshops, een ambachtstentoonstelling en proeverijen van traditionele producten gedurende de hele dag, is er om:

  • 17u30 een honingproeverij van honing van de Mieles de Abona, honing van Tenerife.
  • 18u00 is er een masterclass koken door de prestigieuze chef-koks Alejandro Bello (van het restaurant Lajar de Bello) en Diego Schattenhofer (van Taste 1973)
  • 19u30 een wijnproeverij van wijnen van de Bodega Reverón
  • 20u00 een kastanjetaartwedstrijd

Events in het Cultureel Centrum

Tegelijkertijd zal het cultureel centrum van Valle San Lorenzo van 17u00 tot 21u00 geopend zijn voor een bezoek aan de fototentoonstelling “Wijn in de regio Abona”, georganiseerd door de Raad van Toezicht van de oorsprongsbenaming Abona.

  • om 18u00 een informatieve lezing en een wijnproeverij
  • om 17u30 en om 18u30 zullen in deze ruimte zullen ook twee theatervoorstellingen met marionetten plaatsvinden
  • om 20u00 muzikaal optreden van de groep El Chirato

Als aanvulling kunnen degenen die worden aangemoedigd om de middag door te brengen in Valle San Lorenzo ook genieten van de Viva San Andrés Tapas Route, gericht op de traditionele seizoensproducten van deze periode.

Uitgebreid aanbod aan activiteiten én plankglijden!

Muziek, degustaties, workshops, ambachten, verkoop van kastanjes, zoetigheden en wijnen en het glijden op planken of andere voorwerpen, door de steile straten van Valle San Lorenzo.

Avond met wijn, kastanjes en zoetigheid in Valle San Lorenzo

Op woensdag 29 november is er het spectaculaire plankglijden, de Tablas de San Andrés in Icod de los Vinos.

Valle San Lorenzo,Santa Cruz de Tenerife38626Spanje+ Google Maps

Ook interessant om weten…