Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Zomer Carnaval Puerto de la Cruz

zondag 28 augustus 2022 tot zondag 11 september 2022

Zomer Carnaval Puerto de la Cruz

Zomercarnaval Puerto de la Cruz kleurt de straten

De zevende editie van het Zomer Carnaval van Puerto de la Cruz werd voorgesteld in het Lago Martiánez, dat zal dienen als decor voor het verkiezingsgala Koning Carnaval, een van de hoogtepunten van een Carnaval dat, na de pandemie, terugkeert en de straten kleurt en vult met vreugde.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van het Zomer Carnaval zijn het verkiezingsgala, vrijdag 9 september, en de presentatie van de kandidaten voor Koning Carnaval op vrijdag 2 september. Voor de editie van dit jaar zijn er 14 kandidaten, gekleed in kostuums die ongetwijfeld eer zullen betonen aan een gewaardeerd en herkenbaar festival van de Canarische eilanden. Bovendien zal de rechtstreekse uitzending door Televisión Canaria nog meer luister en weerklank geven aan Koning Carnaval die ten dienste van de stad zal staan om een van haar feesten bij uitstek te blijven verdedigen.

Nieuwigheid

Als nieuwigheid dit jaar zal op woensdag 7 september, samen met de verkiezing van de kindertroon, de carnavalsambassadeur gekozen worden, een functie die in het leven is geroepen om het Carnaval van Puerto de la Cruz te vertegenwoordigen, een feest dat steeds belangrijker wordt voor de groei van het toerisme in onze stad.

Overzicht activiteiten

De talloze activiteiten beginnen maandag 29 augustus met de opening van de tentoonstelling van carnavalskostuums en -fantasieën in het winkelcentrum Martiánez. Officiële website

In de tweede week is er tijd voor reflectie en debat met het 4de Carnaval Trends Forum, dat net als in de vorige edities al die stemmen zal samenbrengen die zoveel te zeggen hebben over het heden en de toekomst van Carnaval.

Het tweede weekend, waarin het Koningsgala plaatsvindt, starten ook de eerste van de twee Carnavalsnachten met het “Fiesta de los 90”s” op vrijdag 9 september en met het praalwagenfeest “Fiesta del Flotador” op zaterdag 10 september, dat de mensen samenbrengt op het strand van Martiánez en daar zullen genieten van een waaier aan artiesten die voor de juiste muziek zullen zorgen om dit Carnaval ten volle te beleven.

Op zondag 11 september vanaf 17u00 wordt de reeds traditionele Grote Carnavalsoptocht (Coso Apoteosís) verwacht van de Plaza del Charco naar de Paseo de Colón. Aansluitend het grote dansfeest “Fin de Fiestas” aan Playa Martiánez.

Programma Zomer Carnaval Puerto de la Cruz

Zondag 28 augustus

 • 19u00 Carnavalsoptocht (Pasacalle Carnavalero)

Maandag 29 augustus

 • 12u00 Expo Carnaval – Centro Comercial Martiánez

Vrijdag 2 september

 • 19u00 Voorstelling kandidaten Koning Carnaval

Zaterdag 3 september

 • 10u00-14u00 en 16u00-20u00 – Stemmen Thema Carnaval 2023 – Centro Comercial Martiánez12u00 Expo Carnaval – Centro Comercial Martiánez
 • 19u00 Carnavalsoptocht – Avenida Colón en Paseo San Telmo

Zondag 4 september

 • 10u00-14u00 en 16u00-20u00 Familie Carnaval – Avenida Colón

Woensdag 7 september

 • 21u00 Gala “El Puerto está de Carnaval” – Lago Martiánez

Donderdag 8 september

 • 10u00-1400 en 16u00-20u00 IV Forum “Tenedencias del Carnaval”- Lago Martiánez

Vrijdag 9 september

 • 22u00 Gala verkiezing Koning Carnaval – Lago Martiánez
 • 00u00 Noches de Carnaval “Fiesta de los 90´s” – Playa de Martiánez

Zaterdag 10 september

 • 21u30 Noches de Carnaval “Fiesta del Flotador” (praalwagens) – Playa de Martiánez

Zondag 11 september

 • 17u00 Grote Carnavalsoptocht (Coso Apoteosís) – Plaza del Charco, La Marina, Santo Domingo, Zamora, Avenida Familia Betancourt y Molina, Obispo Pérez Cáceres en Avenida Colón.
 • 19u00 Noches de Carnaval “Fin de Fiestas” – Playa de Martiánez
Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje