Palmetum strandpromenade in Santa Cruz

Palmetum Strandpromenade te Santa Cruz de Tenerife
Foto: Diario de Avisos

Tenerife krijgt een nieuw strandpromenade bij het Palmetum

De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife heeft een nieuw project aangekondigd om het Canarische eiland nóg aantrekkelijker te maken voor bezoekers en inwoners. Er komt namelijk een gloednieuwe strandpromenade langs de kustlijn van Cabo Llanos, nabij de botanische tuin, het Palmetum.

Drie onderdelen van het project

Het kustpad zal bestaan uit drie verschillende delen, die allemaal binnen de komende 7 à 10 maanden ontworpen zullen worden door gespecialiseerde bedrijven:

  1. de kustpromenade Anillo del Palmetum (met een looptijd van tien maanden voor het ontwerp door het bedrijf waaraan de opdracht is gegund).
  2. de kustpromenade Playa-Muelle (met een looptijd van acht maanden)..
  3. de voetgangerspromenade Sur (met een looptijd van zeven maanden).

Ruim 650.000 euro geïnvesteerd

Voor de uitvoering van dit ambitieuze project heeft de gemeente een budget van meer dan 650.000 euro vrijgemaakt. Het doel is om deze momenteel ondergewaardeerde kuststrook om te vormen tot een nieuwe ontspanningszone met restaurants, wandelroutes, zithoekjes, sportvoorzieningen en een fietspad.

Alle bestaande gebouwen geïntegreerd

Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de integratie van de bestaande gebouwen, zoals het Maritieme Park – Parque Marítimo, het Auditorium van Santa Cruz en het Castillo Negro. Op deze manier wordt er een samenhangend kustgebied gecreëerd dat naadloos aansluit op de hoofdstad van Tenerife.

Oog voor horeca en groen

Naast voldoende zitgelegenheden in zon en schaduw komt er ook ruimte voor horecagelegenheden met ruime terrassen. Daarnaast zullen er groene parkdelen en tuinen worden aangelegd, zodat het strand en de wandelpaden worden afgewisseld met kleurrijke plantensoorten.

Met dit toekomstbestendige promenade-project maakt Santa Cruz optimaal gebruik van haar adembenemende ligging aan de Atlantische Oceaan. Een waar genot om hier rond te kuieren! Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…