Geniet deze zomer van het Parque Marítimo

Zomer van Parque Marítimo te Santa Cruz - beeld van zonnebaders rond de zwemkom
Foto: parquemaritimosantacruz.es

Meer comfort met nieuwe hamacas en parasols

Het Parque Marítimo in Santa Cruz de Tenerife begint de zomer met tal van nieuwe voorzieningen en activiteiten die zowel toeristen als locals zullen aanspreken. Deze verbeteringen beloven een nog betere ervaring voor alle bezoekers.

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, kondigde aan dat het park 1.000 nieuwe hamacas (ligbedden) en 150 parasols heeft aangeschaft. Deze investering van ongeveer 160.000 euro zorgt ervoor dat bezoekers comfortabeler kunnen ontspannen en genieten van het heerlijke weer.

Duurzaamheid met zonnepanelen

Een andere belangrijke verbetering is de installatie van 196 fotovoltaïsche panelen op het dak van het gebouw La Cascada. Met een investering van 250.000 euro vermindert deze duurzame energieoplossing het totale energieverbruik van het park met ongeveer een derde. Dit draagt bij aan een groenere toekomst en toont het engagement van het park voor duurzaamheid.

Vernieuwde faciliteiten en activiteiten

Het Parque Marítimo heeft ook geïnvesteerd in de renovatie van de kleedkamers, de EHBO-ruimte, de personeelsvoorzieningen en de buitendouches, met een budget van 650.000 euro. Deze verbeteringen zorgen voor een verhoogd comfort en hygiëne voor de bezoekers.

Vandaag de dag telt het Maritieme Park een gemiddelde van 282.000 bezoekers per jaar en 196.000 klanten in de zomer, wat het belang aangeeft van een faciliteit die constant wordt verbeterd om de beste diensten te bieden aan zwemmers.

Daarnaast biedt het park een scala aan activiteiten tijdens de maand juli en augustus, van maandag tot zondag, van 10u00 tot 18u00, speciaal om de bezoekers te vermaken. Van opblaasbare kastelen en kinderzwembaden, bootjes voor het kinderbad, kano’s, paddle surfen, en aquagym, er is voor ieder wat wils.

Verbeteringen aan het Palmetum

Het Palmetum van Santa Cruz, een botanische tuin in de buurt van het Parque Marítimo, ondergaat ook aanzienlijke verbeteringen. Met een totaal budget van 1,4 miljoen euro worden de omgeving van de tuin, de kassen, de meren en de paden verbeterd. Deze upgrades zullen het Palmetum nog aantrekkelijker maken voor natuurliefhebbers en toeristen.

Lees ook over de toekomstige aanleg van een strandpromenade bij het Palmetum.

Een plek voor gezonde ontspanning

Zaida González, gemeenteraadslid voor het district Salud-La Salle, benadrukt het belang van deze ruimtes als ontmoetingspunten voor sport, gezond vermaak en sociale interactie. Het doel is om ervoor te zorgen dat alle faciliteiten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke conditie.

Met deze verbeteringen is het Parque Marítimo klaar om een fantastische zomer te bieden aan iedereen die op zoek is naar ontspanning, plezier en een gezonde levensstijl. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…