Loro Parque presenteert Coral Kingdom

Logo van Immersive Coral Kingdom met kleurrijke koraalranden.
Foto: Loro Parque

Coral Kingdom grootste koraalrif buiten de oceanen

Loro Parque vierde de opening van Coral Kingdom, het grootste koraalrif buiten de oceanen. Deze nieuwe installatie combineert de allernieuwste visuele technologie met een enorme explosie van leven.

Meer dan 8.000 koralen en bijna 10.000 vissen, in meer dan 260.000 liter water, verwelkomen de bezoekers in een ruimte die een unieke totaalervaring biedt.

Kritieke situatie van koralen

De opening begon met een toespraak van Wolfgang Kiessling, de president van Loro Parque. Hij waarschuwde voor de kritieke situatie van koralen in de natuur en benadrukte het belang van deze installatie voor het behoud ervan. Daarnaast wees hij op enkele van de meest innovatieve aspecten van de installatie, zoals het nooit eerder vertoonde kronkelende glas van bijna 40 meter lang.

Samenwerking met lokale autoriteiten

Marco González, de burgemeester van Puerto de la Cruz, benadrukte het belang van Loro Parque voor de toeristische promotie van de regio. “Loro Parque heeft zich gepositioneerd als een wereldwijd voorbeeld van duurzaamheid, en wij zijn verheugd dat het in onze gemeente gevestigd is,” aldus Marco González.

Rosa Dávila, de voorzitter van het Cabildo van Tenerife, sloot zich aan bij de oproep van Wolfgang Kiessling en stelde dat de opening van Coral Kingdom een “wake-up call” is over de kritieke situatie van koralen. “Coral Kingdom zal een plek zijn om de miljoenen bezoekers van Loro Parque elk jaar bewust te maken,” verzekerde ze.

Coral Kingdom – een unieke totaalervaring

Coral Kingdom, het koninkrijk van de koralen, een indrukwekkende ruimte die de bezoekers meeneemt naar de bodem van de zee. Een reis waarin de schoonheid van het grootste koraalrif buiten de oceaan zich in al zijn pracht ontvouwt.

Over een paar weken opent Loro Parque de deuren naar deze nieuwe ruimte, waar virtuele realiteit en natuur samenkomen om een unieke ervaring voor de bezoeker te creëren. Dit koraalrif biedt bovendien de mogelijkheid om bij te dragen aan het behoud van de ernstig bedreigde koralen.

Vernieuwend concept

Het hele concept van deze nieuwe installatie is verrassend en innovatief. Het venster, bijna 40 meter lang, bestaat uit doorlopend glas dat kristalhelder is, met een meanderende lay-out die helpt om een gevoel van beweging en vloeibaarheid te creëren bij de toeschouwer. Een complexiteit die het tot de grootste in zijn soort ter wereld maakt.

Natuur en technologie in symbiose

Maar het meest indrukwekkende aspect van Coral Kingdom is de symbiose tussen natuur en de meest innovatieve audiovisuele technologie. Door middel van 360°-projecties en uiterst realistische hologrammen, zal de bezoeker over de zanderige zeebodem lopen, bevolkt door zeedieren, met de golven van het oppervlak die boven hun hoofd breken. Een onderwaterreis waarin de kleuren en schoonheid van het rif een wonderbaarlijke en unieke wereld creëren.

Een compleet ecosysteem

Het atol bestaat uit meer dan 8.000 koralen van meer dan 70 verschillende soorten en ongeveer 10.000 vissen. Clownvissen, doktersvissen, koraalvlinders, sergeantsvissen… Coral Kingdom is een compleet ecosysteem dat de koraalriffen van het grote Indo-Pacific Barrier Reef reproduceert in meer dan 260.000 liter water.

Beschermingsprogramma’s voor bedreigde soorten

Deze spectaculaire installatie gaat echter veel verder. Koralen behoren tot de meest bedreigde soorten ter wereld. Wetenschappers schatten dat bijna 90% van hen tegen 2050 kan uitsterven.

Deze uitstervingsgolf zou een enorme verwoesting betekenen, omdat koraalriffen worden beschouwd als superecosystemen vanwege de hoeveelheid soorten die op de een of andere manier van hen afhankelijk zijn. Deze “onderwaterbossen” die slechts 10% van de zeebodem bedekken, zijn absoluut noodzakelijk voor het in stand houden van het evenwicht in zeeën en oceanen.

Loro Parque is diep betrokken bij het behoud van het natuurlijke leven op de planeet en haar soorten. Een betrokkenheid die vorm krijgt in de beschermingsprojecten waaraan de soorten in het park deelnemen en waarvan Coral Kingdom een fundamenteel onderdeel is.

Dit prachtige rif zal voor mariene onderzoekers een kans worden om deze soorten diepgaander te bestuderen en kennis op te doen die zal bijdragen aan hun bescherming en herstel in hun natuurlijke omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…