Laden Evenementen

Fiestas Tegueste

donderdag 31 augustus tot zaterdag 7 oktober

Fiestas Tegueste ter ere van de Virgen de los Remedios

Fiestas Tegueste ter ere van de Virgen de los Remedios

De Fiestas van Tegueste, de patroonsfeesten ter ere van de Virgen de los Remedios met haar traditionele en historische optocht van praalwagens. De festiviteiten, die plaatsvinden van donderdag 31 augustus tot zaterdag 7 oktober, omvatten wijnbereidingsactiviteiten zoals de druivenoogstkaravaan en troswedstrijden. Daarnaast omvat het evenementenprogramma verschillende religieuze en populaire activiteiten en vieringen voor alle doelgroepen, die de geschiedenis en het culturele erfgoed van de festiviteiten benadrukken.

Ook dit jaar beginnen de populaire evenementen met het hijsen van de vlag op donderdag 31 augustus, waarmee een activiteitenprogramma wordt geopend dat de traditionele verkiezing van de koningin en de populaire Romería (optocht van praalwagens) omvat.

Het diversiteitsgala, dat plaatsvindt op vrijdag 1 september, zal de Plaza de San Marcos vullen met fantasie, dragqueens en dragshows.

Ook de traditionele karavaan van de druivenoogst, die op zondag 17 september plaatsvindt, blijft een referentiepunt voor de Los Remedios feesten omdat het een evenement is met diepe wortels in Tegueste.

Een optocht van auto’s en versierde merries zal de verschillende hoeken van de gemeente aandoen om de wijnbouwactiviteit te versterken.

Nieuwigheid voor 2023

Voor 2023 is de belangrijkste nieuwigheid van de feesten het ecologische, sociale en educatieve festival voor het hele gezin, dat zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober als afsluiting van de Fiestas van Tegueste.

Het evenement, georganiseerd door de vereniging El Lomo-El Infierno, biedt yogalessen, meditatieworkshops voor groepen en lezingen over milieubewustzijn om volwassenen en jongeren bewust te maken.

Volledige programma online

Het volledige evenementenprogramma zal vanaf aanstaande zaterdag 26 augustus fysiek worden aangeboden aan de inwoners van de gemeente. Het gemeentehuis biedt echter de mogelijkheid om het online te raadplegen.

Bezoek ook de boerenmarkt van Tegueste, een van de mooiste op Tenerife.