Terug toegang tot luchthavens in Spanje

toegang tot luchthavens

De regering schaft de beperking van toegang tot luchthavens af

De regering zal met ingang van vandaag, vrijdag 15 oktober, de beperkingen op de toegang tot de Spaanse luchthavens afschaffen, zodat reizigers zich voortaan desgewenst onder begeleiding van familie of vrienden naar de luchthaven kunnen begeven. Dit werd gisteren in het Staatsblad (BOE) bekendgemaakt.

Deze nieuwe verordening wijzigt Koninklijk Wetsbesluit 26/2020 van 7 juli, dat de toegang tot de luchthaven slechts toestond aan passagiers met een geldig ticket of een geldige instapkaart, in de zes uur vóór het geplande vertrek van de vlucht, alsook aan strikt noodzakelijke begeleiders van minderjarigen, personen met beperkte mobiliteit of andere gerechtvaardigde redenen.

Nu deze beperkingen werden opgeheven, zullen familieleden en vrienden van vertrekkende passagiers, deze naar de terminals kunnen vergezellen, net zoals vóór de pandemie. De toegang kan tijdens piekuren eventueel worden beperkt om drukte te voorkomen.

De regering herinnert eraan dat binnen de luchthavengebouwen de naleving van de door de autoriteiten vastgestelde gezondheids- en hygiënemaatregelen verplicht zullen blijven.

De regering had deze beperking in juli 2020 opgelegd om de pandemie het hoofd te bieden. Gedurende deze periode en sinds het begin van de gezondheidscrisis heeft Aena procedures en sanitaire maatregelen ingevoerd in de 46 luchthavens van zijn netwerk die zich op het nationale grondgebied van Spanje bevinden.

Aena is de luchthavenbeheerder met de meeste “veilige luchthavens” ter wereld, geaccrediteerd volgens de richtlijnen van de internationale luchtvaartautoriteiten en de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met onder meer Covid-19 testcentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…