Carnaval Santa Cruz meer dan 1 miljoen bezoekers

Carnaval Santa Cruz breekt record - foto Koningin Carnaval

Carnaval Santa Cruz 2024 geeft economische boost

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife van 2024 is onvergetelijk geworden, met een ongekende opkomst van ruim een miljoen bezoekers en een indrukwekkende economische boost van bijna 39 miljoen euro. Dit spektakel heeft Santa Cruz stevig op de kaart gezet als een epicentrum van plezier, culturele rijkdom en economische bloei.

Een feest zonder weerga

Gedurende een maand van festiviteiten, van 18 januari tot en met ‘Piñata-zondag’ op 18 februari, kende het Carnaval van Santa Cruz een buitengewone piek met een ‘spectaculaire golf’ van meer dan 400.000 feestvierders enkel en alleen op deze laatste zondag.

Deze periode van plezier en vermaak betekende voor de gemeente een investering van meer dan 5 miljoen euro, wat resulteerde in een economisch voordeel van bijna 39 miljoen euro door directe uitgaven van zowel bewoners als toeristen.

Recordaantal toeristen en hotelbezetting

Het Carnaval van dit jaar kende een recordaantal toeristen met meer dan 185.000 bezoekers gedurende de twee weken van straatvieringen.

De gemiddelde hotelbezetting bereikte bijna 88%, een stijging van bijna 15 procentpunten ten opzichte van de reserveringen voorafgaand aan het evenement. Deze cijfers onderstrepen de groeiende aantrekkingskracht van het Carnaval op zowel nationale als internationale bezoekers.

Een veilig en duurzaam Carnavalsfeest

Ondanks de toegenomen bezoekersaantallen, bleef de veiligheid van het evenement gewaarborgd. Het Carnavalshospitaal registreerde tussen 9 en 18 februari 665 behandelingen, een daling van 12% ten opzichte van vorig jaar. Het merendeel van de incidenten betrof alcoholintoxicaties.

Ook de afvalinzameling zag een verbetering, met een afname van bijna een ton in vergelijking met het voorgaande jaar, wat wijst op een verhoogd bewustzijn van recycling onder de feestvierders.

Toewijding en teamwerk

Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door de toewijding en samenwerking van talrijke gemeentelijke functionarissen, waaronder burgemeester José Manuel Bermúdez, die het evenement prees als een van de “veiligste en meest internationaal relevante carnavals ter wereld.”

Het succes van het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2024 is een bewijs van het harde werk en de inzet van de hele gemeenschap.

Dit jaarlijks terugkerende evenement versterkt niet alleen de lokale economie maar bevordert ook de culturele uitwisseling en gemeenschapszin. Het is een voorbeeld van hoe een stad zijn unieke tradities kan vieren, terwijl het tegelijkertijd een inclusieve en duurzame toekomst bevordert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…