Einde bosbrand op Tenerife in zicht na regenval

Einde bosbrand op Tenerife
Foto: EFE – Alberto Valdés

Extinctie bosbrand Tenerife binnen enkele dagen mogelijk

Volgens Rosa Dávila, de president van Cabildo, zou de brand op Tenerife in de komende dagen kunnen worden beschouwd als uitgedoofd. Deze uitspraak volgde op de recente regenval, die volgens Rosa Dávila zeer gunstig is geweest voor het gebied dat sinds 15 augustus door de brand wordt getroffen.

Meteorologische gunstig, maar definitieve beoordeling volgt

Ondanks de positieve rol van het weer benadrukte de president van Cabildo dat de definitieve beoordeling en technische coördinatie van de brand nog moet plaatsvinden. Ze herinnerde eraan dat de brand, die op 15 augustus werd uitgeroepen, al ongeveer 14.000 hectare heeft aangetast, wat meer dan 14% van het eiland betekent.

Reactivaties en terugval naar Niveau 1

Sinds het begin van de brand is deze actief gebleven door verschillende reactivaties, waarbij in totaal 12 gemeenten werden getroffen. Na de laatste heropleving op 18 oktober daalde de brand weer naar niveau 1, omdat er minder en minder intense heroplevingen waren, samen met veranderingen in de weersomstandigheden.

Waakzaamheid na laatste reactivatie

Op zondag werd er zelfs een waarschuwing afgegeven voor de gemeenten die door de brand waren getroffen, vanwege het risico op as, sediment en aardeverschuivingen, evenals mogelijke instortingen. Deze waarschuwing werd echter de volgende dag opgeheven.

Met de recente regenval en gunstige ontwikkelingen lijkt het einde van de bosbrand op Tenerife eindelijk in zicht te komen. De situatie wordt nauwgezet op gevolgd en er is hoop op een definitieve uitdoving van de brand de komende dagen. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…