De eerste 100% duurzame straat op Tenerife

Infografie van de geplande hervorming van wat de eerste 100% duurzame straat op de Canarische Eilanden zal zijn
Infografie van de geplande hervorming van wat de eerste 100% duurzame straat op de Canarische Eilanden zal zijn – Diario de Avisos

Bouw eerste 100% duurzame straat van de Canarische Eilanden

In een baanbrekende ontwikkeling heeft het gemeentebestuur van Santa Cruz de Tenerife de toewijzing van de bouw van de eerste 100% duurzame straat op de Canarische Eilanden goedgekeurd. Dit project, dat aan de onderneming Conacon is gegund, belooft een belangrijke stap voorwaarts in de stedelijke duurzaamheid van het eiland.

Het voorstel wordt momenteel verwerkt in de documentatie, zodat het na afronding kan worden voorgelegd aan de raad van bestuur van het Consistorie (Junta de Gobierno del Consistorio) van de hoofdstad ter definitieve goedkeuring. Naar verwachting zal dit definitieve proces binnen ongeveer twee maanden worden afgerond. Vervolgens zal, op basis van het werkplan dat door het bedrijf wordt gepresenteerd, de aanvang van de werkzaamheden aan deze 100% duurzame weg worden vastgesteld.

Een revolutionaire stap in stedelijke ontwikkeling

De goedkeuring van deze toewijzing markeert de start van een nieuw tijdperk voor de Avenida Francisco La Roche, beter bekend als de Avenida de Anaga. Dit project, met een aanbestedingsbudget van 1,776 miljoen euro, is niet alleen een mijlpaal voor Tenerife maar zet ook een standaard voor toekomstige duurzame ontwikkelingen in de regio.

Lees meer over zelfvoorzienende projecten op Tenerife, zoals het bezoekerscentrum Cañada Blanca.

Innovatie en esthetiek hand in hand

Het project omvat de renovatie van het gehele voetpad langs deze cruciale kustader, van het Palmetum tot aan de oude Jet-Foil station, samen met de aanleg van een exclusieve rijbaan voor fietsen en voertuigen voor persoonlijke mobiliteit.

Burgemeester José Manuel Bermúdez benadrukte dat deze werken zowel de esthetiek als het milieu van de stad zullen verbeteren. Met een totale investering van meer dan 5,3 miljoen euro, waarvan minstens 1,5 miljoen euro afkomstig is van  NextGenerationEU fondsen, belooft dit project een aanzienlijke verrijking voor de stad.

Duurzame energie en mobiliteit voorop

Een sleutelcomponent van dit initiatief is de aanleg van een installatie voor hernieuwbare energie in de parkeerplaats van het Parque Marítimo. Dit systeem zal 180 parkeerplaatsen bevatten en bestaat uit een veld van fotovoltaïsche panelen op negen dakpanelen.

Daarnaast zullen zes buitenlaadstations voor voertuigen worden gerealiseerd, waardoor er in totaal twaalf laadpunten zullen zijn, variërend van semi-snel tot snel laden. Deze faciliteiten zullen niet alleen de parkeerplaats van stroom voorzien maar ook vijf openbare verlichtingssystemen en vijf controlepanelen voor verkeerslichten in het gebied.

Dit project illustreert de ambitieuze stappen die Santa Cruz de Tenerife neemt richting duurzaamheid en stedelijke vernieuwing. Door de combinatie van esthetische verbeteringen en de integratie van duurzame technologieën, zet Tenerife zichzelf op de kaart als een voorloper in ecologische stadsplanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…