Oudste ambachtelijke brouwerij op Tenerife

Oudste ambachtelijke brouwerij op Tenerife

Ontdek Tenerife’s authentieke biersmaak

Tenerife, een parel in de Atlantische Oceaan, herbergt niet alleen adembenemende landschappen en een bruisende cultuur, maar is ook de thuisbasis van de oudste ambachtelijke bierbrouwerij van Spanje. TACOA, gelegen in El Sauzal, is een levend monument van de rijke biertraditie en innovatie in Spanje.

Ontdek de oudste ambachtelijke brouwerij op Tenerife

Opgericht in juni 2001, vormt TACOA een opmerkelijk hoofdstuk in de geschiedenis van het Spaanse bier. Als eerste kleinschalige brouwerij en bierrestaurant van de eilandengroep, is TACOA bekend om haar streven naar kwaliteit.

Een geleid bezoek is mogelijk vanaf 25 euro, met proeven van 4 huisbieren en kaasplankje (vegan optie indien gewenst)

Dankzij de beperkte productie kan de brouwerij elk aspect van het brouwproces nauwgezet bewaken en verfijnen, variërend van het gebruik van lokale graansoorten tot vers geoogste hop en met zorg uitgekozen gistsoorten.

Deze benadering resulteert in unieke smaken en aroma’s die liefhebbers van ambachtelijk bier over de hele wereld weten te waarderen.

TACOA’s prijzen en innovaties

Naast het bieden van een scala aan hoogwaardige ambachtelijke bieren, heeft TACOA ook indrukwekkende prestaties geleverd. In september 2014 creëerden ze een bier op een hoogte van 2.150 meter bij de Teide-vulkaan, een Europese primeur.

Met meer dan 200 verkooppunten in de Canarische Eilanden en meerdere internationale medailles in 2021, 2022 en 2023, blijft TACOA zijn brouwkunst verfijnen en innoveren.

Ook ontwikkelden ze het exclusieve Teide-bier.

Verschil tussen ambachtelijke en industriële bieren

Tacao bier ambachtelijk bier op Tenerife

Het debat tussen ambachtelijk en industrieel bier is een kwestie van schaal, filosofie en ingrediënten. Ambachtelijke brouwerijen, zoals TACOA, leggen de nadruk op kwaliteit, kleinschaligheid, en creativiteit, en gebruiken vaak lokale en unieke ingrediënten.

In tegenstelling tot industriële bieren, die vaak gericht zijn op massaproductie en uniformiteit, biedt ambachtelijk bier een rijk palet aan stijlen en smaken, aangedreven door experimentele en innovatieve brouwtechnieken.

Een bierervaring op Tenerife

TACOA staat symbool voor Tenerife’s toewijding aan bierkwaliteit en culturele authenticiteit. De brouwerij blijft een inspiratiebron voor zowel de lokale gemeenschap als bezoekers, en vormt een essentieel onderdeel van de eilandervaring voor elke bierliefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…