Een fotografisch verslag van het herstel na bosbrand met project “Totéms Tenerife”

Totéms Tenerife in het gebied van de bosbrand

Het project “Totems Tenerife” betrekt de samenleving bij het herstel van het bos na een bosbrand.

De bosbranden van de afgelopen jaren hebben onze bossen getroffen en daarmee ook de gevoeligheid van de bevolking. Dit is het ideale moment om mensen bewust te maken van het belang van bossen en het belang van hun kennis en beheer als de beste manier om grote bosbranden in de toekomst te voorkomen.

“Totéms Tenerife”: Samenwerking tussen Cabildo en Fénix Canarias

In een bijzondere samenwerking tussen het Cabildo de Tenerife en de Asociación Fénix Canarias zijn er onlangs 20 houten palen (totems) geplaatst in gebieden die getroffen zijn door de bosbrand op Tenerife.

Het doel van dit project is om gedurende twee jaar foto’s te verzamelen die het geleidelijke herstel van de getroffen gebieden documenteren.

Het initiatief, genaamd “Tótems Tenerife,” neemt de vorm aan van een time-lapse of snelle camera, waarbij het publiek wordt betrokken bij het observeren en verzorgen van de natuur.

Werk mee aan dit foto-verslag

Tótems Tenerife heeft als doel de betrokkenheid van de lokale bevolking bij de natuur te vergroten, waarbij zij fungeren als ‘waarnemers’ die in staat zijn om de evolutie van het landschap na de bosbrand vast te leggen.

Deze bosbrand, die zijn oorsprong vond in Arafo en Candelaria in augustus, heeft aanzienlijke schade toegebracht aan de natuur op Tenerife.

Plaatsing van fotopalen op strategische locaties

Om dit te bereiken, zijn er 20 houten palen (totems) geplaatst op wandelpaden, routes en uitkijkpunten die strategisch zijn gelegen in gebieden die zwaar zijn getroffen door de brand.

Deze locaties, variërend van dennenbossen tot bergbossen en struikgewas, zijn zorgvuldig geselecteerd om een breed scala aan ecosystemen te omvatten.

Hoe werkt het Tótems Tenerife project?

Gedurende de twee jaar van het project fungeren de palen als vaste structuren waarmee zowel bewoners als bezoekers het landschap kunnen fotograferen. De verzamelde foto’s kunnen vervolgens worden geüpload naar de website www.fenixcanarias.org of gedeeld worden op sociale media met de hashtag #TótemsTenerife.

Deze beelden zullen worden gebruikt om een time-lapse te creëren die de evolutie van het landschap laat zien. Hierdoor kan Fénix Canarias uitleggen hoe ecosystemen zich ontwikkelen na een bosbrand en de vaak onzichtbare inspanningen delen die technici van het Cabildo de Tenerife verrichten voor het herstel van de natuur.

Een visuele reis door herstel

Tótems Tenerife biedt niet alleen een unieke kijk op het herstelproces na de bosbrand, maar betrekt ook de gemeenschap actief bij natuurbehoud. Dit innovatieve project belooft een visuele reis te worden, waarbij elke foto een verhaal vertelt over veerkracht en hernieuwde groei in de prachtige natuur van Tenerife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…